Musiad Başkanı Dündar: Güneş enerjisi Mardin`de konuşulacak 

Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Antik Tatlıdede Konağı`nda düzenlediği yemekli bir toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Bölgede yaşanan enerji sorununa dikkat çeken Dündar, Havaların ısınması ve pamuk üretiminin başlamasıyla elektrik dalgalamalarının yeniden başladığını bu sorunun kesin bir çözüme kavuşması için güneş enerjisinden yararlanılması gerektiğini vurguladı.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ MARDİN`DE KONUŞULACAK

MÜSİAD olarak bölgedeki enerji sorununun çözümü için girişimlerde bulunduklarını, MÜSİAD bünyesinde bulunan 13 ayrı kuruldan biri olan Enerji Sektörü Kurulunun Mardin’de toplanması için davette bulunduklarını dile getirdi.

 

Mardin’de güneş enerjisinden yararlanmakla bölgede sıkça yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarının tarihe karışacağını dile getiren Dündar, “Voltaj dalgalanmalarından kaynaklı olarak her yıl yüzlerce üreticimiz büyük çapta maddi kayıplar yaşamaktadır. Bu zararlar üreticilerimizin kar etme yerine zarar yapmalarına neden olmaktadır. Bunun tek çözümü önemli bir ALTERNATİF olan güneş enerjisinden yararlanmak olacak. Müsiad Mardin şubesi olarak, ilimizdeki enerji sorununu konuşmak üzere 13 kurulumuzdan biri olan MÜSİAD Enerji Sektörü Kurulunu toplantı yapmak üzere Mardin’e davet ettik. 14-15 Aralık tarihinde söz konusu toplantımız gerçekleştirilecektir.” dedi.

www.stargazete.com

12.07.2012

Mardin İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
Mardin İli Rüzgar Kaynak Bilgileri REPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR