`Yenilikçilik ve Çevre Açısından Ankara`da Elektrikli Araçlar` Toplantısı

Türkiye Çevre Vakfı`nın düzenlediği `Yenilikçilik ve Çevre Açısından Ankara`da Elektrikli Araçlar` konulu toplantı Ankara Kalkınma Ajansı`nın destekleriyle düzenlendi.

 

Dedeman Otel`de düzenlenen etkinlikte Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, Mali desteklerinin yanı sıra doğrudan destek faaliyetlerinin de devam ettiğini söyleyerek, bölgede sürdürülebilir kalkınmanın hızlandırılması yönündeki çalışmaların süreceğini kaydetti. Balcı, "Ankara Kalkınma Ajansı olarak paydaşlarımızla birlikte vizyon oluşturduk ve dünya ile rekabet eden, düşünce ve yenilik merkezi Ankara olarak vizyon belirlendi. Elektrikli araç üretimi ve dönüşümü konusunda Türkiye`de öne çıkan 5 firma, 2 tane Sivil Toplum Kuruluşu ve 69 tane akademik bölüm bulunmaktadır. Bunlar arasında Ankara`da 3 tane firma, 2 STK ve 15 tane akademik bölüm bulunuyor" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Çevre Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Koray Haktanır, konuyla ilgili iletişim kurmakta zorlandıklarını belirterek, Çevre Vakfı`nın çevresel değişimleri ve toplumsal gereksinimlerini izlediğini kaydetti. Yaşanılan dünyada çevre sorularının küresel boyut kazandığını söyleyen Haktanır, çevre konusunda uluslararası çalışmaların yapıldığına ve ülkelerin bu çalışmalarda uyum gösterdiğine dikkat çekti. Haktanır, 2012 Temmuz ayında Mauna Loa ölçümlerinin bir önceki yüzyıla göre arttığını ifade ederek, havadaki karbondioksit miktarının 394 partikül/milyon olduğunu söyledi. Haktanır, "Küresel gayri safi milli hasılanın yüzde 5`ne denk bir kayba neden olduğunu asgari düzeyde biliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Ankara`nın topografik koşulları açısından zor bir kent olduğunu belirten Haktanır, "Ankara hava kirliliği açısından zor bir kent. Yapılan bütün çalışmalara rağmen, doğalgaz, ulaşım sorunları büyüyor ve Avrupa Birliği normlarından daha düşük bir hava kalitesine sahip" dedi. Ankara (İHA)

www.haberler.com

21.08.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR