Vali Lekesiz, GESTENERGY’de İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, 31 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 09.00’da, Uydukent’te bulunan ve ‘Güneş Enerjisi Paneli’ üretimi yapılan GESTENERGY’de incelemelerde bulundu.

 

İncelemeler öncesinde, Güngör Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güngör, GESTENERGY Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Güngör ve şirket Genel Müdürü Sabri Erdem, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Arif Dündar Gökçe, TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut, Defterdar Mustafa Akdemir ve diğer ilgililerle bir araya gelen Vali Lekesiz, Genel Müdür Erdem’den çalışmalar hakkında ayrıntılı olarak bilgi aldı.

 

Genel Müdür Erdem, yenilenebilir enerji konusunda faaliyetini sürdüren şirketin, Türkiye’nin en modern ve güneş enerjisi paneli üretimi bakımından en kapasiteli sisteme sahip olduğunu, seri üretimin devam ettiği şirkette günde 100 adet güneş paneli üretiminin gerçekleştirildiğini, hedeflerinin ise; en son teknolojileri takip edip, uygulamalarda en güvenilir platformları oluşturarak yenilenebilir enerji kaynaklarını en verimli biçimde kullanmak, enerji bağımsızlığımız ilkesi etrafında ülke ekonomisine katkı sağlamak ve en önemlisi de güneş santrali kurmak olduğunu söyledi.

 

Hedeflerinin yanı sıra sorunlarını da paylaşan Erdem, özellikle bürokratik işlemlerden kaynaklanan sorunların çözümü konusunda Vali Lekesiz’den destek beklediklerini dile getirdi.

 

- En Büyük Zenginlik Kaynağı, Güneş -

Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin Lekesiz ise, güneşin, en büyük zenginlik kaynağı olduğunu ve ülkemizin de bu konuda şanslı bir ülke olduğunu ifade ederek, sahip olduğumuz enerjiyi en iyi şekilde değerlendirmenin ilimiz ve ülkemiz açısından kazanç olacağını söyledi.

 

Şirketin icra ettiği faaliyetin ilimiz ve ülkemiz açısından önemli olduğuna dikkat çeken Lekesiz, ‘Hatay büyüyor, Türkiye büyüyor, bu da ilave enerji ihtiyacını beraberinde getiriyor. Bu nedenle ilimizin ve ülkemizin bu tür yatırımlara ihtiyacı var. Hem kendiniz, hem ilimiz, hem de ülkemiz için güzel bir işe yatırım yapmışsınız. Hayırlı olsun.’dedi.

 

Önümüzdeki süreçte bu önemli sektöre rağbetin artacağı dikkate alınarak yarışta geri kalmamak için daha çok koşturmak gerektiğini de vurgulayan Vali Lekesiz, ‘Hedefinizi büyük tutun. Markalaşma sürecini başlatmakta da yarar var.’ diye konuştu. Lekesiz daha sonra beraberindekilerle birlikte güneş panellerinin üretildiği fabrikada incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

www.hatay.gov.tr / haberler

01.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR