Şekerbank “EKOkredi” ile 34 bin kişi enerji verimliliğiyle tanıştı…

Şekerbank, dünya gündeminin ön sıralarında yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile bu yöndeki çalışmalarını, 2009 Mayıs ayında enerjiyi ve emeği koruyan EKOkredi ürünü ile somutlaştırdı. Banka, enerji verimliliğini sağlamaya yönelik her türlü yatırımın uygun koşullarda finansmanı için sunduğu EKOkredi’yi geliştirirken, enerjisinin yüzde 70’ini ithal eden bir ülke olarak Türkiye’nin kalkınmasında ve sanayileşmesinde, enerjinin verimli kullanılmasının hayati önemini dikkate aldı.

 

EKOkredi lansmanının yapıldığı 2009 Mayıs ayından bu yana Şekerbank, EKOkredi ile enerji verimliliği alanında 400 milyon TL’yi aşan tutarda kredi kullandırdı ve bu sayede 34 bin kişi enerji tasarrufu ile tanıştı. 431 KOBİ, 30 bin 292 bireysel müşteri ile 3 bin 268 esnaf, çiftçi ve küçük işletme EKOkredi’nin avantajlı finansman imkanından yararlandı.

 

25 bini aşkın konut yalıtıldı

EKOkredi’nin bir alt başlığı olan ve İZODER teknik danışmanlığında sunulan EKOkredi Yalıtım ile de bugüne kadar 25 bini aşkın konut yalıtıldı, toplam 96 milyon TL’lik finansman desteği sağlandı ve 1,8 milyon ton CO2 salımının engellendi.

 

Apartman ve site yönetimleri de kredilendiriliyor

Şekerbank, 8 ay vadeye yüzde sıfır faiz ile sunulan EKOkredi Yalıtım ürünü kapsamında, apartman yönetimlerini kredilendiren ilk banka oldu. Böylece apartmanlarda ya da sitelerde, kat maliklerinin ayrı ayrı krediler veya ödeme araçlarıyla ödeme yapmaları yerine, yöneticinin şahsi sorumluluğu olmadan kat malikleri kurul kararı ile apartman yönetimlerinin kredilendirildiği bir hizmet sunuluyor.

 

İşletmelere de 8 ay vadeye %0 faizli EKOkredi Yalıtım…

Bireysel müşterilerinin ardından ticari müşterilerine de 8 ay vadeye sıfır faiz, dosya ve kredi kullandırım masrafı olmadan sunulan EKOkredi Yalıtım’da hizmet kapsamına; yalıtım teknik danışmanlığı, uygulayıcı firma danışmanlığı ve proje kontrol hizmetleri de dahil bulunuyor.

 

Bireylere ve apartman yönetimlerine maksimum 60 ay vade ile sunulan EKOkredi Yalıtım’da; 12 aya %0.28, 18 aya %0.48, 24 aya %0.78, 36 aya %0.78, 48 aya %0.82, 60 aya ise %0.82 faiz uygulanıyor.

 

İşletmelere ise minimum 3 ay, maksimum 24 ay vade ile 500 bin TL’ye kadar kullandırılan EKOkredi Yalıtım için 12 aya yüzde 0.46, 18 aya yüzde 0.80, 24 ay için ise yüzde 1 faiz oranı uygulanıyor.

 

Enerji Kimlik Belgesi finansmanı da Şekerbank EKOkredi’de…

Şekerbank, 2011 yılından itibaren yapı ruhsatı alan binalarda zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi’nin temini için de müşterilerine destek oluyor. Tüm şubelerinde İZODER sertifikalı yalıtım uzmanları bulunan Şekerbank’ın 70 il ve 90 merkez dışı ilçeye yayılmış şubesinde Enerji Kimlik Belgesi’nden yalıtıma, güneş enerjisinden doğalgaza geçişe, verimli aydınlatmadan verimli ısıtmaya tüm enerji verimliliği yatırımları için en uygun ve kaliteli hizmet sunuluyor.

 

EKOkredi en iyi uygulama seçildi…

Enerji verimliliğinin finansmanı konusunda sektörde bir ilk olan EKOkredi, Şekerbank’ın odaklı çalışmalarına da iyi bir örnek oluşturuyor. Şekerbank EKOkredi, Brezilya`nın Rio de Janeiro kentinde, 20-22 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı”nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan en iyi 24 uygulamadan biri olarak seçildi. EKOkredi, T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomi alanlarındaki en iyi uygulamalar kapsamında, finans sektöründe ülkemizi temsil etmek üzere seçilen tek proje oldu.

 

EKOkredi’nin kullanıldığı alanlar

EKOkredi Yalıtım, 8 aya kadar sıfır faizli, masrafsız olarak sunuluyor. Bireysel ve işletme-ticari müşteriler için sunulan EKOkredi Yalıtım’da hizmet kapsamında; yalıtım teknik danışmanlığı, uygulayıcı firma danışmanlığı ve proje kontrol hizmetleri de bulunuyor.

 

EKOkredi bireysel / apartman yönetimi kredileri ile ilk dört aya kadar ödemesiz ya da üç ayda bir ödemeli olmak üzere iki ödeme seçeneği sunuluyor;

 

Yalıtım: Duvar, Çatı, Kapı ve Pencere için; Isı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı proje, ürün, uygulama finansmanı için;

 

Verimli Isıtma/Soğutma: Klima, kazan, kombi, tesisat, radyatör, ısı paylaşım sistemleri, doğalgaz abonelik proje, ürün, uygulama finansmanı için;

 

A Sınıfı Elektrikli Cihazlar: Buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinası, bulaşık makinası, kurutma makinası, fırın vb. mutfak, banyo gibi alanlarda kullanılan A sınıfı elektrikli cihazların proje, ürün, uygulama finansmanı için;

 

Verimli Aydınlatma: Tasarruflu veya ledli aydınlatma sistemleri proje, ürün, uygulama finansmanı için;

 

Güneş Enerjisi: Güneş ile ısıtma, elektrik üretimi proje, ürün, uygulama finansmanı için.

 

EKOkredi ticari ile ilk yılı anapara ödemesiz olmak üzere, 60 aya varan vade seçenekleri sunuluyor.

 

Üretim tesislerinde enerji verimliliği sağlayan;

-Makine yatırımları,

-Yalıtım,

-Güneş ve Rüzgar Enerjisi Sistemleri,

-Verimli Aydınlatma Sistemleri,

-Isıtma Sistemlerinin Değişimi,

-Atık Yönetimi,

-Doğalgaz Dönüşümü.

 

EKOkredi tarım ile hasata endeksli ödeme seçeneğiyle birlikte 60 aya varan vade uygulanıyor.

 

Modern Sulama Ekipmanları Kredisi, 0 Km Traktör Kredisi.

 

EKOkredi işletme ile de 60 aya varan vadeler uygulanıyor;

-Yalıtım,

-Doğalgaz Dönüşümü,

-A Sınıfı Enerji,

-Güneş ve Rüzgar Enerjisi Sistemleri,

-Atık Arıtma ve Atık Yönetimi,

-Taşıt LPG Dönüşümü,

-Verimli Aydınlatma Sistemleri,

-Isıtma Sistemlerinin Değişimi,

-Soğutma Odaları ve İklimlendirme Cihazları,

-Bilgisayar Kontrollü Üretim (CNC) Makinaları.

 

Sekerbank EKOKredi - Enerjiyi ve Emegi Koruyan Kredi

www.ekokredi.com.tr

 

 

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR