Çevre bilinci için LED ekranlar geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümden hava kirliliği ölçümüne kadar, alanındaki tüm bilgileri vatandaşlarla paylaşmak için şehir merkezlerine dev ekranlar kurmaya hazırlanıyor.

 

Özel ve kamu kuruluşlarınca halkı bilinçlendirmek ve reklam amaçlarıyla yararlanılan led ekranlar, Bakanlık tarafından da çevre ve kentsel dönüşüm gibi konularda halkı bilinçlendirmek için kullanılacak.

 

Uygulamaya, 2013 yılının ilk çeyreğinde, pilot bölge olarak başkentten başlanılacak. Ankara’da 5 noktaya kurulacak led ekranlar sayesinde vatandaşlar, Bakanlık faaliyetleri konusunda anında bilgilendirilecek. Led ekranlardan, Bakanlığın faaliyetlerinin yanı sıra 81 il merkezindeki hava kalitesi ölçüm istasyonlarından elde edilen gerçek zamanlı veriler de kamuoyunun bilgisine sunulacak. Tek merkezden yönetilecek ve birbirinden bağımsız içerik yayınlanabilecek led ekranlar, istenildiğinde canlı televizyon yayını olarak da kullanılabilecek.

 

LED EKRAN KURULACAK YERLER

Pilot il seçilen Ankara’da led ekranlar, ilk olarak İller Bankası Genel Müdürlüğü bahçesi, sağlık bakanlığı (Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı) bahçesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Ankara I. Bölge Müdürlüğü bahçesi, Ankara-Konya yolu Gölbaşı PTT önü ve Keçiören İlçe Tapu Müdürlüğü bahçesine yerleştirilecek. Bakanlık, led ekran çalışmasını başkentin ardından diğer illerde de uygulayacak. Ankara (DHA)

www.hurriyet.com.tr / teknoloji

09.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR