Nükleer Sızıntıyla Tanınan Fukushima Dünyanın En Büyük Deniz Üstü Rüzgar Santrali Olacak

 

Japon Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2011’de yaşanan nükleer felaketle küresel gündeme oturan Fukushima için planları açıkladı. 54 nükleer reaktörün faaliyetinin durdurulmasından sonra yaşanan enerji krizi için çözüm 143 adet deniz üstü rüzgar türbini olarak nitelendirildi.

 

Toplam 1gigavat enerjiyi temiz ve güvenli kaynaktan elde etmeyi planlayan bakanlık yol haritasında ilk hedefi 2020 sonucu ise 2040 olarak gösterdi. 2011’de yaşanan doğal afetten sonra en güvenli nükleer santrallerden biri sayılan Fukushima’nın sızdırması Japon Halkının büyük tepkisini çekmiş ve hükümet üzerinde baskı kurarak bütün nükleer reaktörlerin kapatılması noktasına getirmişti.

 

Farklı ölçeklerde yenilenebilir enerji projelerine yönelen hükümet 2015 itibariyle dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar santralinin inşaatını başlatacak. Kıyıdan 16 km açığa kurulacak rüzgar santrali 2020 yılında tamamlanacak. 200 metre yükseklikte rüzgar türbinlerinin kullanılacağı santral tamamlandığında İngiltere’deki Greated Gobbard santralinden daha fazla güç üretecek.

www.limitsizenerji.com

23.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR