İngiltere’den yeşil ve yenilenebilir ekonomiye 220 milyon pound

İngiltere hükümeti yeşil ve yenilenebilir enerjiye odaklanacak inovasyon merkezlerine 200 milyon pound, iki adet yeni teknoloji fonuna 20 milyon pound yatırım yapacak.

 

İngiltere hükümetinin önümüzdeki dört yıl içinde en azından altı inovasyon merkezine 200 milyon pound yatırım yapacağını açıklaması ile birlikte, Deniz Aşırı Yenilenebilir Enerji Teknoloji ve İnovasyon Merkezleri yarışması başlatıldı. Bu merkezler rüzgar ve dalga enerjisine odaklanacak. Bu girişim sayesinde İngiltere’nin düşük karbon ekonomisine geçişte önemli bir adın daha attığı ifade edilirken, aynı zamanda İngiltere’nin offshore ekonomisinin de desteklenmesi hedefleniyor.

 

İngiliz hükümeti aynı zamanda, Zouk Cleantecg 2 ve HG Capital Renewable Power Partners 2 olmak üzere iki teknoloji fonuna 20 milyon pound yatırım yapacak. Bu yatırım 325 milyon pound’luk İngiltere İnovasyon Yatırım Fonu’ndan (UKIIF) sağlanacak.

 

Fonlar;

ALTERNATİF enerji üretimi, Rüzgar çiftlikleri dahil olmak üzere yenilenebilir enerji altyapısı, Enerji verimliliği, Suyun işlenmesi alanlarında faaliyet gösteren şirketleri destekleyecek.

www.geleceginenerjisi.com

31.05.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR