‘’Fransa’ya 5 GW’lık hedef yetmez’’

Fransa Çevre ve Enerji Yönetimi Ajansı tarafından ülkenin güneş enerjisi hedefinin yükseltilmesi önerildi.

 

Fransa Çevre ve Enerji Yönetimi Ajansı (ADEME) tarafından yayınlanan bir analizde ülkenin güneş enerjisindeki hedeflerini yükseltmesi gerektiği belirtildi.

 

Ajansa göre Fransa 2020 yılı için belirlediği 5.4 GW’lık güneş elektriği hedefini sektördeki ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak 15 GW’a çıkarmalı.

 

Analizde fotovoltaik sektörünün verimlilik artışı ve maliyet düşüşü anlamında hızla geliştiği bildirilirken güneş elektriğinin gelecek yıllarda Fransa’da ekonomik olarak rekabetçi seviyeye ulaşacağı kaydedildi.

 

ADEME`ye göre Fransa güneş elektriğindeki kurulu gücü artırmada ticari binalar ve depolar gibi büyük çatı tipi sistemlere odaklanmalı iken aynı zamanda yerli güneş enerjisi sektörü desteklenmeli.

 

Bununla birlikte Ajansın analizine göre güneş elektriği, sürdürülebilir enerji politikaları için zorunlu bileşenlerden biri iken sektör henüz yaygın gelişim için ise yeterli noktada değil.

 

Analizde ajansın Fransa’da güneş elektriğinin yaygınlaşması için ekonomik ve teknolojik çözümleri hızlandırma üzerinde çalıştığı bildirilirken, sektöre desteğin enerji tedariği, sanayi gelişimi, istihdam ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarında taşıdığı öneme de vurgu yapıldı.

www.yesilekonomi.com

07.05.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR