Yıldız: Yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirme çabalarımızı sürüyor

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye`nin yenilenebilir ve yerli enerji kaynaklarını değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye`nin yenilenebilir enerji kaynaklarını, yerli kaynaklarını değerlendirmeyle ilgili çabalarımız devam ediyor" dedi.

 

Yıldız, Vali Şahabettin Harput`u ziyaretinde yaptığı konuşmada, Bursa`ya, Balıkesir`in Bandırma ilçesindeki bir rüzgar santralinin açılışından geldiklerini söyledi.

 

"Türkiye`nin yenilenebilir enerji kaynaklarını, yerli kaynaklarını değerlendirmeyle ilgili çabalarımız, gayretlerimiz devam ediyor" diyen Yıldız, Bursa`nın tükettiğinden fazla üretebilen, Türkiye ekonomisine, enerji sektörüne katkı koyan ve ülkenin ortalama büyüme hızından daha hızlı büyüyen bir il olduğunu kaydetti.

 

Bakan Yıldız, Bursa`da bugün bazı temaslarda bulunacağını belirterek, "Özellikle Bursa büyükşehir belediye başkanımızın başkanlığında yürütülen çöp arıtma tesisleriyle alakalı bir enerji tesisi var. Şu anda birçok ilimizde bunun faaliyeti başlatıldı, birçok da lisans alındı ama uygulamaya geçenler arasında Bursa, öncelikli illerimizden bir tanesi.

 

İnşallah onun açılışını hep beraber yapmış olacağız. Ben büyükşehir belediye başkanımızı bu başarılı projesinden, enerji sektörüne koymuş olduğu katkılardan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı`nın spor dünyasına değerler katmış biri olduğunu da söyleyen Yıldız, başsağlığı dileklerini iletti.

www.bloomberght.com / haberler

11.05.2014

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR