Bitki atıklarından organik gübre üretilecek

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevreci ve doğa dostu belediye olarak yeni bir uygulama başlattıklarını ve bitki atıklarının toplanarak organik gübre üretimi yapılacağını söyledi.

 

Başkan Memduh Büyükkılıç, çevre ve doğa dostu belediye olarak doğal olan her şeyi korumak ve kollamak ile mükellef olduklarını, çünkü halk ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerini belirtti. Büyükkılıç, ilk etapta ilçe sınırları içerisinde bulunan bağ ve sayfiye alanlarına olmak üzere 500 adet atık toplama varili dağıttıklarını kaydetti. Belediye olarak ilk etapta bölge sakinlerine 80, 100 ve 120 litrelik bitki atığı toplama varili dağıttıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Geri dönüşümde örnek ve referans gösteriliyoruz. Ayrıştırılmış atık toplama ile başladığımız çalışma daha sonra pil, elektronik, kızartma yağı toplama gibi alan olarak genişletildi. Şimdi de bağ ve bahçe alanlarında toplanan bitkisel atıkları toplayarak organik gübre yapılarak hem doğa korunmuş hem de organik gübre ile hormonsuz meyve ve sebze yetiştirilecektir." dedi.

 

Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen ise uygulamayı bağ ve sayfiye alanlarında başlattıklarını, ilçenin tamamına yaygınlaştıracaklarını belirterek, belediyeyi arayanlara gerekli yardım ve desteğin verileceğini söyledi. KAYSERİ (CİHAN)

www.stargundem.com

10.06.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR