Havuz güneş enerjisiyle çalışacak

 

Denizkızı Otel bir ilki gerçekleştirdi

Girne’ye bağlı Alsancak’ta bulunan Denizkızı Otel, Kuzey Kıbrıs’ta bir ilki geçekleştirdi. Otel yetkilileri, yaptıkları yatırımla yüzme havuzunu tamamen güneş enerjisiyle çalışır hale getirdi. Tesis, bu yatırımla “havuzu güneş enerjisiyle çalışan ilk turizm tesisi” oldu.

 

Kurulumu haziran ayında tamamlanan ve testlerden sonra tam kapasite hizmete alınan sistem sayesinde Denizkızı yüzme havuzu Kıbrıs’ın tamamen güneş enerjisiyle çalıştırılan en büyük ticari havuzu unvanına da sahip oldu.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Denizkızı Otel yöneticisi Niyazi Beydağlı, yapılan sistem sayesinde otelin enerji maliyetlerinin azalmasının yanında hızlı devridaim ve güçlü filtrasyon sayesinde eşsiz berraklık ve temizlikte bir havuz suyuna sahip olduklarını belirtti.

 

Beydağlı, bu alanda dünya öncülerinden olan Lorentz firmasının internet sitesinde `Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (TRNC) bölümü altında referans olarak Denizkızı’nın gösterilmesinin kendilerini ayrıca gururlandırdığını anlattı.

 

Yatırım maliyetini 2.5 ile 3 yıl arasında geri kazanmayı planladıklarının belirten Beydağlı, yenilenebilir enerji üretim sistemlerine yatırım yapmaya devam edeceklerini ve şimdiden gelecek sezon için daha büyük bir projenin hazırlıklarına başladıklarının müjdesini verdi.

  

Beydağlı, “Hedefimiz enerji maliyetimizi düşürürken gelecek nesilleri ve çevremizi düşünerek hareket etmek ve yenilenebilir enerji üretimi konusunda ülkemizdeki diğer turizm işletmelerine öncülük etmektir” dedi.

Ziya NASIFOĞLU

www.kibrisgazetesi.com

31.07.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR