İstiklal, Piste İniyor

Kocaelindeki yarışlarda İSTİKLAL ilk 3 arasına girmeyi hedefliyor.

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından yapılan ve 2012 TUBİTAK Formula G yarışlarında 48 takım arasında yarışı 6. olarak tamamlayıp birçok üniversiteyi geride bırakan “İstiklal” adlı güneş enerjili aracın ekibi, bu yıl Kocaeli’nde yapılacak yarışlara, geliştirdikleri yeni araçla katılacak. Saatte 110 km hıza ulaşabilen, 9 metrekarelik güneş paneline sahip, 160 kg ağırlığındaki yeni aracın son hazırlıkları tamamlandı.

 

25 Ağustos’ta Kocaeli Körfez Yarış Pisti`nde finali yapılacak olan Formula G yarışlarına doğru yola çıkmadan önce KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan`ı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunan İstiklal Ekibi, tasarladıkları yeni araç hakkında bilgi verdi. 2007’den bu yana TÜBİTAK`ın düzenlediği ALTERNATİF Enerjili Araç Yarışlarına katıldıklarını belirten ekip üyeleri,  bu sürecin vermiş olduğu deneyim ve bilgi birikimi ile bu yıl yapılacak yarışlarda ilk üçe girmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

 

Üniversite öğrencilerinin ALTERNATİF enerji kaynakları alanındaki fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla düzenlenen bu çalışmanın, enerjide dışa bağımlılık oranını azaltma açısından Ülkemiz için oldukça önemli olduğuna değinen Rektör Karaaslan, bu tür bilimsel projelere her zaman destek olacaklarını belirterek İstiklal Takımına başarılar diledi.

 

TÜBİTAK’ın geleneksel olarak her yıl düzenlediği ALTERNATİF Enerjili Araç Yarışların dokuzuncusu bu yıl 20-25 Ağustos 2013 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenleniyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın da katılması beklenen yarışlara 40 üniversiteden 56 takım, toplam 62 araç ile katılacak.

www.marasgundem.com

22.08.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR