Lisanssız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik EPDK`dan geçti!

Lisanssız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve ilgili uygulama tebliği, EPDK Kurulu’nda görüşülerek karara bağlandı.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş`ın bugün Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle;

 

"Lisanssız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik (LÜY) Perşembe günü Kurul`da görüşülerek karara bağlandı. Haftabaşı Resmi Gazete`ye gönderilecek. Lisanssız Elektrik Üretilmesine ilişkin Uygulama Tebliği de Kurul`da karara bağlandı."

www.enerjipostasi.com

30 Ağustos 2013

 

LÜY : Lisanssız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik

 

Kimler lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir?

Elektrik abonesi olan herkes (her gerçek veya tüzel kişi) lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak lisanssız elektrik üretim tesisi kurulması halinde üretilen ihtiyaç fazlası elektrik kime satılabilir?

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak kurulacak elektrik üretim tesislerinden üretilen elektriğin ihtiyaç fazlası kısmı tesisin kurulduğu bölgede görevli perakende satış lisansı sahibi dağıtım şirketi aracılığıyla YEK Destekleme Mekanizması kapsamında değerlendirilmektedir. Ancak abonelik çerçevesinde üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisinde sürekli bir tüketimin olması gerekir. YEK destekleme mekanizması TEİAŞ tarafından işletilen piyasa bazlı bir satın alma mekanizması olup elektriği devlet satın almamakta ancak devlet sistemin işleyişini garanti altına almaktadır.

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR