Bakan Montebourg, “Türk şirketlerini Fransa`ya yatırım yapmaya teşvik etmek istiyoruz”

 

Fransa Sanayi ve Kalkınma Bakanı Arnaud Montebourg, "Türk şirketlerini Fransa`ya yatırım yapmaya teşvik etmek istiyoruz" dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ankara’da geçtiğimiz gün bir araya gelen Bakan Arnaud Montebourg, iki ülke ilişkilerinde yepyeni bir sayfa açma, bunun da ötesinde uzun süreli bu sayfayı doldurmak iradesini ortaya koyduklarını ifade etti.

 

Montebourg, enerjinin Türkiye`de ciddi anlamda gelişen bir sektör olduğuna dikkati çekerek, "Enerji alanında bizim birbirine yapışık bir şekilde hareket etmemiz çok doğal, sıkı fıkı bir işbirliği içerisinde olacağız" dedi.

 

FRANSIZ ŞİRKETLERİN TÜRKİYE’DEKİ PROJELERDE YOĞUNLUĞU ARTACAK

Fransız şirketlerinin savunma, otomotiv ve enerji gibi alanlarda Türkiye`de faaliyet gösterdiğini belirten Montebourg, "Fransa olarak bu şirketlerin Türkiye`deki yatırım projelerine olan adaylıklarını daha da yoğunlaştırma kararı aldık. Türkiye`deki projelere olan adaylıklarını artırmak istiyoruz" dedi.

 

“BİRÇOK SEKTÖRDE TÜRK ŞİRKETLERİNİ FRANSA’DA AĞIRLAMAYA HAZIRIZ”

Montebourg, öncelikli hedeflerinin karşılıklı yatırımları artırmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk şirketlerini Fransa`ya yatırım yapmaya teşvik etmek istiyoruz. Türk hükümetini de bu yönde çaba sarf etmeye teşvik etmek istiyoruz. Birçok sektörde Türk şirketlerini Fransa’da memnuniyetle ağırlamaya hazırız. Çünkü her iki ulusumuz da ciddi sanayi derinliği olan uluslardır, rekabet edebilirlik gücü yüksek uluslardır.

 

Gerek üretim gerek refahı artırmada ortak strateji geliştirebileceğimize inanıyoruz. Hem ortaklık yapabiliriz hem de başka kıtalarda da diğer ülkelere yönelik ortak hareket edebiliriz. Birçok şeyi Türkiye ile yapabileceğimiz kanaatindeyiz."

www.enerjigunlugu.net

12 Ekim 2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR