Genius`tan Yeni Taşınabilir Batarya

Siz de "eyvah şarjım bitti" diyenlerdenseniz bu haberimizi dikkatle okuyun. Zira Genius markası oldukça hafif ve kullanışlı bir mobil şarj cihazı geliştirdi.

 

Günümüzde teknolojinin taşınabilir hale gelmesi hayatı oldukça kolaylaştırdı. Cep telefonları, tabletler, fotoğraf makineleri her an her yerde kullanma ihtiyacı içerisinde olduğumuz cihazlar, ancak pilin çabuk bitmesi halen devam eden bir handikap durumunda. Tam da lazım oldukları zamanlarda mobil cihazların şarjları bitebiliyor.

 

Bu soruna önce güneş enerjili çözümler düşünüldü ancak yeterli olmadı. Ardından taşınabilir batarya kavramı ortaya çıktı fakat ağır ve kalın oldukları için çok rağbet görmedi.

 

Kendi küçük yaptığı iş büyük

Henüz elektrik, kablosuz olarak cihazlara ulaştırılamadığı için geliştiriciler biraz daha taşımaya müsait batarya tasarımları üzerinde durdu. İşte onlardan biri de Genius`un ürettiği ECO-u821. Bu cihaz 148 x 75.5 x 14.4 milimetre boyutlarında ve sadece 215 gram.

 

CES 2014`de tanıtılan ECO-u821 boyuna göre büyük işler başarıyor. 8000 mAh gücündeki bu taşınabilir enerji bankası, piyasadaki neredeyse tüm USB cihazlar ile uyumlu. Hedef kitle olarak akıllı telefonlar, tabletler, medya oynatıcılar, fotoğraf makineleri ve taşınabilir oyun konsolları seçilmiş.

 

Telefonunuzu tam 4 kez şarj edebilecek güçte

Şarjınız bitti ve bulunduğunuz yerde elektrik prizi yok. Genius ECO-u821 hemen imdadınıza yetişiyor. Bu minik dev aynı anda birden fazla mobil cihazı şarj edebilecek şekilde tasarlanmış. Üstelik bir akıllı telefonu tam 4 kez şarj edebileceği belirtiliyor.

 

Yakında raflarda yerini alması beklenen Genius ECO-u821`in yurt dışı fiyatı 50 dolar. Tayvan kökenli Genius firması daha önce mouse, kamera, klavye, oyun cihazları, ses/müzik ve kulaklık seçenekleri ile piyasada yer alıyordu. Bu ürün sayesinde adından daha sık söz ettireceğe benziyor. (Yazan: Mert Eser Aliefendioğlu)

http://shift.net

12 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR