Deutsche Bank 2014’te 46 GW’lık güneş paneli talebi öngörüyor

 

Yatırım bankası Deutsche Bank 2014 yılı için bir analiz yayınladı

 

Deutsche Bank tarafından hazırlanan bir analizde küresel ölçekte güneş paneli talebinin 2014 yılında 46 GW’a ulaşacağı öngörüsü yapıldı. Deutsche Bank 2015 için ise 56 GW’lık güç artışı öngörüsünde bulunuyor.

 

Kuruluşa göre Çin 2014 yılında pazar payı büyüklüğü bakımından lider ülke haline gelecek iken, Avrupa pazarındaki gerileme ise devam edecek. Bununla birlikte Çin, Japonya ve ABD pazarlarında beklentilerin üzerinde de büyüme görülmesi mümkün olabilecek.

 

Deutsche Bank öngörüsüne göre uzak doğu Asya sektörün lider bölgesi haline gelecek iken, 2013’te 8 GW’lık büyüklüğe ulaşan Çin pazarı 12 GW’a, 7 GW’a ulaşan Japonya pazarı ise 12 GW’a ulaşacak.

 

ABD pazarı 2013’teki 6 GW’lık hacimden 2014’te 8 GW’a ulaşacak iken Avrupa pazarının büyüklüğü ise 7 ila 8 GW arasında kalacak.

 

Bununla birlikte kuruluş Ağustos ayında yaptığı bir analizde güneş elektriği sektörünün ``üçüncü büyüme dönemine`` girdiği nitelemesinde bulunmuş, sektörün bu dönemde teşviklere olan ihtiyacının çok önemli oranda kalkacağını fakat elektrik dağıtım şirketlerinin direnci ile karşılaşabileceğini iddia etmişti. Aynı çalışmada güneş enerjisinin 18 ay içinde hiç teşviksiz veya çok az teşvikli olarak sürdürülebilir şekilde büyümeye başlayabileceği öngörüsünde de bulunulmuştu.

www.yesilekonomi.com

08.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR