Global Enerji Fonu Upsolar’ın da Desteğini Aldı

Dünyanın önde giden fotovoltaik şirketlerinden Upsolar yenileneblilr enerji projelerinin uygulanabilmesine olanak sağlayan uluslararası bir fon olan Empower’a dahil oldu. Tohum yatırımcı olarak ilk etapta 20 milyon USD katkı sağlayan Upsolar, oluşuma teknik ve pazarlama konusundaki uzmanlığını da katacak.

 

Lüksemburg merkezli Archeide Lux tarafından yürütülen Empower projesi, global yatırımcıları ve proje geliştiricileri bir araya getirmeyi amaçlayan bir yapıda. Bu fon Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve OrtaDoğu’da düşük karbon elektriği (solar, rüzgar, hidro, biyokütle enerjileri ve verimlilik) yatırımlarını arttırmak ve tanıtmak için kuruldu.

 

Upsolar’ın Empower’a dahil olmasını kapsamlı bir uluslararası yenilenebilir enerji finansmanı mekanizması oluşturulabilmesi için önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Archeide Lux Direktörü Alessandro Bruscagin, “Böyle sağlam temeller üzerine oturan yapımızla, artık daha fazla şahsi ve kurumsal ortak çekebiliriz” diye ekledi.

 

Upsolar Global Yatırım ve İş Geliştirme Müdürü Yardımcısı Enrico Carniato ise “Empower, portföyünü çeşitlendirmek ve büyüyen bir endüstriye başlangıç seviyesinde giriş yapmak isteyen yatırımcılar için güçlü ve güvenilir fırsatlar sunuyor” derken, “Bu fona tohum yatırımcı olarak giren Upsolar’ın, bu sayede dünya çapındaki yenilenebilir enerji projelerinin yayılmasına olanak tanımaya odaklanmış olduğunu bir kere daha göstermiş olduğunu da ekledi.

 

Empower hakkında daha fazla bilgi için : www.archeidesicav.lu

www.ALTERNATIFENERJI.com

17 Şubat 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR