Aksa jeneratörler uzaktan yönetilecek

Türkiye çapındaki binlerce Aksa marka jeneratör, uzaktan yönetilecek, arızalara daha erken müdahale edilecek, müdahale için daha az personel yönlendirilecek.

 

Aksa Jeneratör Kiralama, satış sonrası servis hizmetleri konusunda Turkcell ile işbirliğine gitti. İşbirliğiyle bundan böyle Aksa Jeneratör Kiralama’nın jeneratörleri Turkcell’in M2M teknolojisiyle uzaktan takip edilecek. Jeneratörlere yerleştirilecek M2M simkartları sayesinde, meydana gelebilecek her türlü arızayla aksaklık bilgisi anında merkezi sisteme iletilecek. Bu sayede olası sorunların en kısa sürede çözülerek kesintisiz hizmet sağlanması hedefleniyor.

 

Aksa Jeneratör Kiralama Genel Müdürü Murat Dönmez jeneratörleri uzaktan yöneterek arıza ve kontrol işlemleri için sahaya yüzde 40 daha az personel göndereceklerini söyledi. Böylece sahaya giden personelle ilgili maliyetlerde yılda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlamayı öngördüklerini belirten Murat Dönmez, "Bu teknoloji sayesinde Aksa Jeneratör Kiralama’dan kiralama hizmeti alan kullanıcılarımız, maliyeti düşük, hızlı, kaliteli, jeneratör işletim ve takip problemleri olmaksızın konforlu hizmet ve risksiz enerji desteği alacaklar" dedi.

 

Aksa olarak yıllık 40 bin adet jeneratör ürettiklerini belirten Murat Dönmez, "Önümüzdeki dönemde Turkcell ile olan işbirliğimizi üretim aşamasına da taşıyarak `akıllı jeneratör` üretimine geçmeyi planlıyoruz" dedi.

 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise "Aksa Jeneratör Kiralama, sahadaki jeneratörlerini anında takip ederek uzaktan yönetebilecek. Bu sayede hizmet verdiği müşterilerine satış sonrası daha güçlü bir hizmet sunarak, risksiz enerji desteği verebilecek" dedi.

 

İşbirliği kapsamında jeneratörlerin takibinde kullanılacak M2M hat sayısı ilk etapta 350 olacak. Kısa zamanda 2.000’e ulaşması beklenen hat sayısıyla birlikte Aksa Jeneratör Kiralama’nın sahada bulunan jeneratörlerinin tamamını uzaktan takip edilebilir hale gelmesi amaçlanıyor.

 

Turkcell ile Aksa Jeneratör Kiralama arasında M2M’in yanı sıra data, ses hattı ve araç takip hizmeti konularında işbirliği bulunuyor.

www.enerjigunlugu.net

11 Mart 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR