"Kıtalar Rüzgarla Birleşiyor!"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, EWEA 2014 Barcelona kongresinde yaptığı açılış konuşması ile büyük beğeni topladı.

 

Türkiye’nin rüzgar potansiyelini anlatan Mercan, 60 ülkeden gelen yaklaşık 8.000 katılımcıyı Mart 2015’te İstanbul’da yapılacak olan Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi’ne (IWPC) davet etti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, geçtiğimiz hafta Barcelona’da gerçekleşen Avrupa Rüzgar Enerjisi kongresinin açılışında yaptığı konuşmada, fosil yakıtların giderek tükendiğini, fosil yakıtla bir ülkenin bağımsız olamayacağını, ALTERNATİF enerji kaynaklarına yönelmenin önemini anlattı. Yenilenebilir enerjinin içinde rüzgarın gücüne ve önemine değinen Mercan, Türkiye’nin rüzgar potansiyeline ve 2023 yılı hedefine dikkat çekti. Şu ana kadar 11.000 MW bağlantı kapasitesi açıklandığından söz eden Mercan, 60 ülkeden gelen yaklaşık 8.000 katılımcıyı Mart 2015’te İstanbul’da yapılacak olan Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresine (IWPC) davet etti. Konuşmasının ardından Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin standında TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven ile birlikte Türkiye rüzgarı ve rüzgar sanayisi ile ilgilenen yatırımcılarla görüştü.

 

IWPC 2015 Mart ayında İstanbul’da

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Mustafa Serdar Ataseven “2014 EWEA kongresinin çok başarılı geçtiğini, standlarının bir dakika boş kalmadığını söyledi. Türkiye’nin rüzgar tanıtımının yanında Türk kültürünü de öne çıkarttıklarını ifade eden Ataseven, konuklara Türk kahvesi ve demleme çay ikramı yapıldığını belirtti. Konukların isimlerine özel kaligrafi ile yazılmış IWPC davet kartının çok beğenildiğini söyleyen Ataseven, “Kıtaları rüzgarla birleştirecek bir kongreye 2015’te ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını duyuyoruz. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA), Küresel Rüzgar Enerjisi konseyi (GWEC) ve TÜREB’in birlikte organize ettiği kongre dünyada ilk defa ülkemizde gerçekleşecek. Kıtaları Rüzgarla birleştiriyoruz. Ülkemiz için çok önemli olan bu kongre için bugünden çalışmalara başladık” şeklinde konuştu. Kaynak: Basın Bülten

www.enerjipostasi.com

19 Mart 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR