10-11-12 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleşen Solarex İstanbul 2014 Fuarı ile ilgili GENSED Basın Bülteni

 

SOLAREX İSTANBUL 2014 FUARINDA GENSED STANDINA İLGİ YOĞUNDU!

 

İhlas Fuarcılık tarafından 10-12 Nisan 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde, Solarex İstanbul - 7.Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı düzenlendi. Gerçekleşen bu fuarda GENSED standına ve GENSED tarafından fuarın 2. günü organize edilen oturumlara ilgi oldukça yoğundu.

 

Fuarın açılışını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Selahattin Çimen, GENSED Başkanı Sn. Prof. Dr. Şener Oktik, GÜNDER Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar ve İhlas Fuarcılık Genel Müdürü Sn. Ahmet Kızıl gerçekleştirdi. Ardından yetkililer, birlikte açılış kurdelesini kestiler. GENSED standını ziyaret eden Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Selahattin Çimen, GENSED Başkanı Sn. Prof. Dr. Şener Oktik’ten dernek hakkında bilgi aldı.

 

Fuar kapsamında dernek standına üyeler ve diğer ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. GENSED üyesi 40’a yakın firma Solarex 2014’te stand açarken, stand açmayan üyelerimiz sektör ile buluşmalarını dernek standında gerçekleştirdi. GENSED standını ziyaret eden fotovoltaik sektöründeki kurumsal, bireysel yerli ve yabancı ziyaretçilere dernek çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca, uluslararası yayın yapan “Solarpv TV” tüm röportajlarını dernek standında gerçekleştirdi.

 

Fuarın 2. günü olan 11 Nisan Cuma Pamukkale ve Kapadokya salonlarında geçekleştirilen tüm oturumlar GENSED tarafından organize edildi. EPDK, MGM, YEGM, TEDAŞ ve TEİAŞ kurumlarının yetkilileri ile Lisanslı ve Lisanssız Elektrik Üretimi hakkında yoğun katılımlı oturumlar düzenlendi. Ayrıca Finansman, Sigorta, Enerji Hukuku, Teşvikler, ALTERNATİF Finansman ve Örgütlenme Modelleri hakkında da yetkililer tarafından önemli bilgilerin aktarıldığı yoğun katılımlı oturumlar gerçekleştirildi. Oldukça verimli ve yoğun geçen oturumlarda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Oturumlarda yapılan tüm sunumlara www.gensed.org adresindeki bilgi merkezinden ulaşabilirsiniz.

 

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) hakkında:

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği, GENSED; “Güneş enerjisinden doğrudan elektrik üretme, FOTOVOLTAİK GÜÇ SİSTEMLERİ, FVGS” sektörü değer zincirinde bulunan bütün paydaşların Türkiye’de ki sesi olarak 2009 yılında kurulmuştur. Sektörler arası bir sivil toplum kuruluşu olarak hızla büyüyen ve 2014 yılına 130 üye ile başlayan GENSED, Avrupa Fotovotaik Birliği’nin (European Photovoltaic Industry Association, EPIA) Türkiye’de ki tek resmi temsilcisidir.

Basın Bülteni

 

Ayrıntılı bilgi için:

info@gensed.org  

www.gensed.org

tel: +90 216 455 35 00

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR