Enerjinin nabzı İstanbul`da atıyor

Dünyada ve Türkiye`de enerjiye dair ne varsa, bugün başlayıp üç gün sürecek 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı`nda konuşulacak. Açılışını Enerji Bakanı Taner Yıldız`ın yapacağı konferansta, Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol başta olmak üzere yerli yabancı pek çok isim konuşacak.

 

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2014 - 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı bugün saat 10:00`da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılıyor. Türkiye`nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji etkinliği olarak kabul edilen ve İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikler üç gün sürecek.

 

16 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Toplam 12 bin metrekarelik alanda ve 3 salonda düzenlenecek ICCI 2014`e yerli ve yabancı 350`ye yakın firma katılacak. Bunlar arasında dünyanın önde gelen enerji devleri ile Türkiye ve bölgenin önemli enerji oyuncuları bulunuyor. Etkinliklerin 16 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor.

 

TEKNOLOJİ ALICISIYLA BULUŞACAK

Fuar, sektörün en iyi tedarikçilerinin geliştirdiği enerji ve çevre teknolojilerini, enerji sektörü ve sanayisi ile buluşturmayı amaçlıyor. Küresel ısınmayı durdurma ile çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik alanlarındaki faaliyetlerini sergileyecek aktörler de ICCI 2014`te boy gösterecek.

 

YENİ İŞBİRLİKLERİ DOĞACAK

Fuar kapsamında düzenlenecek B2B İkili İş Görüşmeleri etkinliğinde gerek katılımcı firmalar arasında, gerekse katılımcılarla ziyaretçiler arasında yeni iş anlaşmaları gerçekleşmesi bekleniyor. Bu işbirlikleri sayesinde gerek şirketler, gerekse ülkeler arasında yeni iş fırsatlarının ve işbirliği imkânlarının geliştirilmesi sağlanacak. Bu çerçevede, ICCI 2014 etkinliklerinin, Türkiye`nin dış ticaret hacminin artırılmasında da etkisi olacağı belirtiliyor.

 

HEDEF: GLOBAL BİR ENERJİ FUARI

Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak, 20`inci kez düzenlenen ICCI fuarının Türkiye`de enerji sektörünün gelişmesine yerel ve uluslararası boyutta önemli katkılar sağladığını belirtti. Bulak, İstanbul`daki ICCI etkinliğinin global bir enerji fuarı haline gelmesi yönünde çalıştıklarını vurguladı.

 

200 KONUŞMACI, 250 SUNUM

ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı`nın en önemli özelliklerinden biri de, üç gün boyunca enerji ve çevrenin farklı konu başlıklarının ele alındığı çok sayıda toplantıya ev sahipliği yapması. Bu yılki etkinlikler süresince 5 salonda, 200`e yakın profesyonel konuşmacı tarafından 250 sunum gerçekleştirilecek. Toplantılarda, teknik, bilimsel ve sektöre ilişkin güncel konular ele alınacak. Gerek konuşmacılar gerekse izleyiciler arasında yabancıların ciddi yer tutması nedeniyle tüm toplantı salonlarındaki konuşmalar sırasında simültane çeviri yapılacak.

 

ENERJİYE YÖN VERENLER BURADA

ICCI 2014 etkinlikleri süresince beş farklı salonda yapılacak oturumlara enerjinin zirvesinde yer alan önemli isimler ve yöneticiler konuşacak. ICCI 2014`e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakan Yardımcısı Murat Mercan, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Selahattin Çimen ve Sefa Sadık Aytekin, Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol ve Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu katılacak. Enerji Ticareti Derneği, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, Borsa İstanbul, Hidroelektrik Santralleri Yatırımcıları Derneği gibi sektörel kuruluşlar da ICCI İstanbul kapsamında kendi alanlarıyla ilgili olarak konferans, seminer ve panel gibi toplantılar gerçekleştirecek.

 

1994`TEN BUGÜNE İSTANBUL ICCI

- 1994`te 10 katılımcıyla başlayan ICCI, 2013`te 359 firmaya ulaştı.

- 1994`te 200 ziyaretçi ağırlayan etkinliğe bu yıl 16 bin ziyaretçi bekleniyor.

- Konferans bu yıl beşinci defa B2B ikili görüşmelere ev sahipliği yapacak.

- ICCI`da 1994`te yapılan 4 oturumda 16 bildiri sunulurken, bu yıl 34 oturum, 6 panel yapılacak, 250’nin üzerinde bildiri sunulacak.

- 1994`teki 100 m²`lik alana karşılık, bu yıl 12 bin m²`lik bir alana yayılıyor.

- Türkiye`nin karbon nötr olma özelliğini taşıyan en çevreci fuarı ve konferansı.

- ICCI 2014 İstanbul`un tanıtıldığı www.icci.com.tr 12 farklı dilde yayınlanıyor.

 

ICCI 2014`TEKİ BAZI TOPLANTILAR...

- Akıllı Şebekeler

- Doğalgaz ve Petrol

- Enerji Projelerinin Finansmanı

- Enerji Santrallerinde İşletme ve Bakım

- Kömür Kaynakları ve Teknolojileri

- Nükleer Enerji ve Türkiye’ deki Son Durum

- Uygulamalı Enerji Projeleri

- Yeni Teknoloji ve Uygulamalar

- Yenilenebilir Enerji Teknolojileri (Güneş - Rüzgâr)

- Elektrik Piyasasında Risk Yönetimi

- Elektrik Sektöründe İletim ve Dağıtım Şebekelerine Serbest Erişimin Rolü

- Düzenlenen Faaliyet Olarak Elektrik Dağıtımı: Yatırımlar, Tarifeler ve Denetimler

- Bölgeler ve Kaynak Fiyatları Açısından Türkiye Enerji Piyasasının Geleceği

- Elektrik Piyasası Kanunu`nun Getirdiği Yeni Düzenleme ve Uygulamalar

- Elektrik Enerjisi Toptan ve Perakende Satış

- Enerji Ticareti & Risk Yönetimi Gaz Piyasası

- Güneş Enerjisinden Lisanslı ve Lisanssız Elektrik Üretimi Yatırımları; Teknoloji ve Mevzuat

- HES`lerde Kapasite Kullanımı, Mevzuat ve Planlamalar

- Termik Santral Teknolojilerinde Yerlileşme

- Lisanssız Elektrik Üretimi Başvuru Süreci ve Yeni Mekanizmalar

- Türkiye`nin Enerji Kaynakları ve Çeşitliliği

- Enerji Sektörü Yatırım Ortamının İyileştirilmesi

- Yatırımcı Gözüyle Türkiye Enerji Sektörüne Bakış

- Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Türkiye`deki Serüveni

- Kojenerasyon ile Lisanslı veya Lisanssız Elektrik Üretiminde Yeni Ufuklar

- Türkiye`de Rüzgâr Sektörünün Geleceği ve Yeni RES Başvuruları

http://enerjigunlugu.net

24 Nisan 2014

 

ICCI 2014 Conference Tentative Program
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR