Elektrik borcu olanlara müjde, 286 bin kişinin faiz borcu silinecek!

Akdeniz Elektrik, 286 bin borçlu abonenin ana paralarını ödemeleri halinde gecikme faizlerini sileceğini açıkladı. CLK Akdeniz Elektrik Perakende A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, Mayıs 2013 öncesinde elektrik borcu bulunan abonelerin anaparalarını ödemeleri halinde birikmiş tüm gecikme faizinden vazgeçeceklerini bildirdi.

 

`AF KAMPANYASI`

Bakal, basın toplantısında, abonelerden gelen yoğun taleplerin ardından hukuki sorunları ortadan kaldırmak amacıyla 1 Mayıs`tan itibaren "af kampanyası" başlattıklarını söyledi. Af kampanyasının 30 Haziran`a kadar süreceğini bildiren Bakal, "Mayıs 2013 öncesinde elektrik borcu bulunan abonelerimizin anaparalarını ödemeleri halinde birikmiş tüm gecikme faizinden vazgeçeceğiz. Yaklaşık 150 bin borçlu abonenin 126 milyon liralık gecikme faizi silinecek" dedi.

 

Söz konusu kampanya ile ödenmeyen 286 bin 159 faturanın gecikme faizinin silineceğini vurgulayan Bakal, şöyle konuştu: "Abonelerimizin, şirketimize 30 Haziran`a kadar müracaatları ve anapara borçlarını defaten ödemeleri veya kredi kartı ile taksitlendirmeleri halinde takipte olan veya olmayan alacakların gecikme faizlerinin tamamı silinecek. Kampanyamızın amacı borcunu herhangi bir nedenle ödeyemeyen abonelerin birikmiş borçlarını tasfiye ederek yeniden temasa geçmek ve onları ekonomik olarak rahatlatmak. Kampanya ile bugüne kadar yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırıp temiz bir sayfa açmayı temenni ediyoruz."

 

Kampanyanın borç takibi başlatılmış alacaklar ve tüm abone gruplarında geçerli olduğuna işaret eden Bakal, bu kapsamındaki faturaların yaklaşık 274 bininin Antalya ve ilçelerinde, 8 bininin Burdur`da, 4 bininin de Isparta`da bulunduğunu bildirdi. Kampanya ile tahsilat değil, abonelerin mağduriyetini gidermeyi amaçladıklarını vurgulayan Bakal, borçlu abonelerin yaklaşık yüzde 70`inin mesken abonesi olduğunu sözlerine ekledi. AA

http://ekonomi.haberturk.com

02.05.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR