Karabağlar Güneş Enerjisiyle Kazanacak

Karabağlar Belediyesi İZKA tarafından desteklenen projesiyle yenilenebilir enerji kaynaklarıyla, hem güneş enerjisinden elektrik üretecek hem de yıllık 230 bin TL`lik kazanç sağlayacak.

 

Karabağlar Belediyesi`nin AB Proje ve AR-GE Birimi tarafından geçen yıl hazırlanarak İZKA`ya (İzmir Kalkınma Ajansı) sunduğu "Bozyaka Pazaryeri Yenilenebilir Enerji Projesi" kapsamında kurulan güneş enerji santrali faaliyete başladı. Karabağlar Belediyesi`nin yenilenebilir enerji ve çevre kirliliği konularında farkındalık yaratmayı hedefleyen ve geçtiğimiz yıl İZKA`ya sunularak kabul edilen "Bozyaka Pazaryeri Yenilenebilir Enerji Projesi kapsamında Bozyaka Pazaryeri`nin çatısına güneş panelleri kurulmaya başlandı. Belediye, pazaryerinin çatısına kurulacak güneş panelleriyle elektrik ihtiyacının önemli bir bölümünü kendisi karşılayacak ve Karabağlar`da yenilenebilir enerjinin kullanımını artıracak.

 

YILLIK 230 BİN TL KAZANÇ

Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilimizde ve ilçemizde enerji verimliliğine ve enerji altyapısının gelişimine katkı sağlanacağını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, üretilen enerjinin belediyenin sosyal tesislerinde kullanılacağını ve önemli tasarruf elde edileceğini söyledi. Selvitopu, "İZKA tarafından kabul gören ve hibe desteğiyle yapımını gerçekleştirdiğimiz proje ile hem doğal kaynakların sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağız hem de yıllık yaklaşık 230 bin TL`lik kazanç sağlayacağız. Proje kapsamında Bozyaka Pazaryerinde güneş panellerinin kurulumuna başlandı. Haziran ayında tamamlanması planlanan projeyle 5 bin metrekarelik çatıya güneş enerjisinden elektrik elde etmek için 321 kilovatlık Fotovoltaik Güç Sistemi kurulacak. Sistemle ayda 73 bin kilovatlık elektrik üretilecek. Üretilen enerjiyi belediyemizin sosyal tesislerinde kullanacağız ve önemli bir tasarruf da elde edeceğiz”. (ege haberleri)

http://haber.stargazete.com

24.05.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR