Akbank, çiftçiyle birlikte üretiyor

Tarım sektörüne ilişkin A`dan Z`ye hizmet politikasını belirleyen Akbank, çiftçinin güncel sorunlarını da göz önüne alarak özel ürünler hazırlıyor.

 

Akbank KOBİ Bankacılığı`ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, tarıma yönelik son dönemde çok sayıda yeni ürün çıkardıklarını söyledi. "Türkiye ekonomisinin en önemli bileşenlerinden biri de tarım sektörü" diyen Oğuz, "3 milyon çiftçiyi barındıran sektör, gıda maddesi ihtiyacını karşılaması, sanayi sektörüne hammadde sağlaması, sanayi ürünlerine talep yaratması ve ihracata katkısı ile ülke kalkınmasında kritik bir rol oynuyor. Ayrıca modern sulama, organik tarım ve modern tarım tekniklerinin zirai alanda kullanılmaya başlaması ile de sektör gün geçtikçe genişlİyor ve daha da önem kazanıyor" dedi.

 

AVANTAJLI PAKETLER VAR

Bu noktada Akbank olarak tarım sektörünün ihtiyaçlarını da göz önüne aldıklarına vurgu yapan Oğuz şunları söyledi: "Üreticilerin tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyetlerinin karşılanmasına yönelik "Ürün Ön Finansman Kredisi"ni sunuyoruz. Bunu yaparken de ürün hasat dönemine bağlı olarak geri ödemesiz dönem avantajı ile vade sonunda ana para ve faiz ödeme imkanı sağlıyoruz. Günümüzde artık modern sulama teknikleri ile üretimi artırmak, enerji tasarrufu sağlarken daha kaliteli ürünler elde edebilmek mümkün. Bu amaçla hazırladığımız 36 ay vadeli "Damla Sulama Kredisi" ile sulama ekipmanlarına kolaylıkla sahip olabiliyorlar. Sera kurulumu ve mevcut seralarının bakımı ya da genişletilmesi için "Sera Kredisi"ni, hisseli arazi ve yeni tarla alımları için ise "Bahçe / Tarla Kredisi"ni 60 aya kadar vade imkanı ile sunuyoruz. 0 km ve ikinci el traktör alımları için "Traktör Kredisi", yine 0 km ve ikinci el hafif ticari araç ihtiyaçları için "Hafif Ticari Araç Kredisi" ile uygun koşullarda finansman desteğimiz mevcut."

www.sabah.com.tr / ekonomi

14 Mayıs 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR