Türkiye için güneş enerjisi vakti

4 Haziran Çarşamba günü ICM - International Congress Center Münih’te gerçekleşmesi planlanan Solar Conference For Turkey (Türkiye için Güneş Enerjisi Konferansı), pek çok uzmanı ve ilgili kurumları biraraya getiriyor.

 

Günümüzde devletlerin gelişkinlik düzeyini tüketilen enerji miktarı değil, doğal kaynaklardan sağlanan yenilenebilir enerji miktarı belirliyor.

 

Türkiye’nin yüzde 28’lik toplam yenilenebilir enerji oranı, hidroelektrik santralleri devreden çıktığında yüzde 2,5 düzeyine geriliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayınlanan Stratejik Plan’da, 2023 itibariyle bu oranın yüzde 30’a yükseltilmesi hedefleniyor. Ufukta görünen herhangi bir güneş enerjisi santrali planı olmamasına rağmen, ülkedeki fotovoltaik kapasitesinin 3000 MW olması öngörülüyor.

 

Türkiye sanayiinin küresel düzeyde tanınırlığını artırmak, yatırımcılara ülkenin ilgili yönetmeliklerini açıklamak ve sektörün içinde bulunuğu koşulları tartışabilmek için GÜNDER (Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü) tarafından düzenlenen konferans, konunun uzmanları ile kamu kurum ve kuruluşlarını biraraya getiren bir bilgi alışverişi platformu olarak düşünülüyor.

http://bilgicagi.com / çevre

02.06.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR