Afyon da kent kurultayı dönemi

Öncelik Üniversite-Kent işbirliğini geliştirmek

 

Kent Kurultayı ile ilgili olarak Kanal 3 Ana Haber’e konuk olan Kurultay Eşbaşkanı AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belkıs Özkara ilk kez bu kurultayda il Kent Konseyi’nin de düzenlenecek olan kurultaya katıldıklarını belirtti.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ın öncelikli projelerinden biri olarak Üniversite-Kent işbirliğini geliştirmeye yönelik olarak düzenlenen Kent Kurultayı’nın dördüncüsü, 17-18 Haziran tarihlerinde ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kurultay kapsamında iki gün süresince 6 oturum ve 4 çalıştay yapılacak. 4. Kent Kurultayı, 17 Haziran 2010 Perşembe günü saat 09.30’da açılış konuşmaları ile başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) Uzmanı Tuğrul Görgün tarafından İGEME raporu sunulacak. İki gün süresince toplam altı oturumun gerçekleştirileceği 4. Kent Kurultayı’nın ilk gün programı kapsamında "Yenilenebilir Enerji Yatırımları I" başlıklı konu, iki oturum halinde ele alınacak.

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ MASAYA YATIRALACAK

Kentle etkili iletişim kurulmasını amaçlayan Kurultay süresince, "Yenilenebilir Enerji Yatırımları I", "Yenilenebilir Enerji Yatırımları II", "Teknolojik Sera Yatırımları", "Teknolojinin Verimli Kullanımı", "Kentimizin Hafıza Merkezi Olma Yolunda Bir Girişim: AYTAM", "Tarih Turizmi ve Müzecilik" başlıklı oturumlar ile "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Yasal Alt Yapısı", "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansman Olanakları", Tarihi Dokusu Korunmuş Yavaş (Sakin) Kent", "Müzecilik" başlıklı çalıştaylar gerçekleştirilecek. Kurultaya Afyonkarahisarlı sanayici ve iş adamları, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yerel yöneticilerin yanı sıra ilimizden ve çeşitli illerden iş adamları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğretim üyeleri katılacak.

 

DEV ŞİRKETLERİN YÖNETİCİLERİ KATILACAK

Prof. Dr. Selçuk Yahşi başkanlığında gerçekleştirilecek ilk oturuma, Anadolu Şirketler Grubu’ndan Mustafa Uysal, Zorlu Şirketler Grubu ndan Gökmen Topuz ve Osman Leblebici, Gürmat Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Ali Karaduman, Gama Enerji Genel Müdür Yardımcısı Orhan Baybars ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) Ahmet Aydın konuşmacı olarak katılacak. Ardından "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Yasal Alt Yapısı" ve "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansman Olanakları" başlıklı çalıştaylara geçilecek. Çalıştaylarla eş zamanlı yapılacak "Yenilenebilir Enerji Yatırımları II" başlıklı ikinci oturum ise Prof. Dr. Ergün Türker başkanlığında gerçekleştirilecek. Oturuma konuşmacı olarak Prof. Dr. Selçuk Yahşi, Enka Enerji Grubu nun Rusya Temsilcisi Mustafa Kurtoğlu, Norm Enerji Yetkilisi Hakan Erkan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Enerji Meclisi Üyesi Alpay Ünal katılacak. "4. Kent Kurultayı"nın ilk gün programı, çalıştay sunumların ardından sona erecek.

 

SERACILIK, HER YÖNÜYLE ELE ALINACAK

"4. Kent Kurultayı"nın ikinci günü, 18 Haziran 2010 Cuma günü "Teknolojik Sera Yatırımları" başlıklı üçüncü oturum ile başlayacak. Afyonkarahisarlı Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Şükrü Demirayak başkanlığında gerçekleştirilecek oturuma, Kurt Seracılık Yetkilisi Serpil Daban, Bostan Seracılık Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bostan ve Bircan Fide Tohum Tarım A.Ş. Yetkilisi Mustafa Açıkgözoğlu katılacak. "Teknolojinin Verimli Kullanımı" başlıklı dördüncü oturum ise AKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Çelik başkanlığında ve Seçkin Köse nin "İntersteno-Bilgisayar Klâvyesinin Geleceği" Tufan Bekmez in "Bilgisayar Klavyesinin Bilimsel ve Verimli Kullanılması" ve AKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Kemal Bayram ın "Üniversitelerde Bilgisayar Klavyesi" başlıklı sunumları gerçekleştirilecek.

 

YEREL TARİH, GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

AKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İ. Hakkı Nakilcioğlu’nun yöneteceği "Kentimizin Hafıza Merkezi Olma Yolunda Bir Girişim: AYTAM" başlıklı beşinci oturumda, Gülay Kayacan "Yerel Tarih-Sözlü Tarih" Gülseren Mungan Yavuztürk, "Geçmişimizi Doğru Anlama Merakı ile Sivil Bir Girişim" Merve Yaka, Teslime Yılmaz, Melisa Çetin ve Hatice Yiğit, "Adine Pilavı Etkinliği" Hasan Tahsin Günek, "AYTAM Faaliyetleri" ve Mustafa Selek, "Tarihi Dokusu Korunmuş Yavaş Kent Çalıştayı Sunumu" başlıklı sunum yapacak. Kurultayın "Tarih Turizmi ve Müzecilik" başlıklı son oturumu ise Mimar Cengiz Bektaş başkanlığında ve Yazar Aydın Boysan, Tarih Vakfı Adalar Müzesi Koordinatörü Deniz Koç, Frig Turizm Yetkilisi Ersin Ertürk, Funda Özbay ve Kültür Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akcan ın sunumları ile gerçekleştirilecek. "4. Kent Kurultayı", "Tarihi Dokusu Korunmuş Yavaş (Sakin) Kent" ve "Müzecilik" adlı çalıştaylar, Gönüllü Kurulu Seçimi, Değerlendirme ve Kapanış oturumu ile sona erecek.

 

İLK KURULTAY 2007’DE YAPILMIŞTI

AKÜ nün üniversite-kent işbirliğini sağlama ve bunu geliştirme amacıyla geleneksel hale getirdiği "Kent Kurultayı"nın ilki 11-12 Haziran 2007 tarihlerinde gerçekleştirilmiş "gıda, Afyonkarahisar ın toplumsal sorunları, termal turizm, kent vizyonu ve markalaşma" konularının ele alındığı 2. Kent Kurultayı, 24-25 Haziran 2008 "Afyonkarahisar ın yetiştirdiği siyaset adamlarının, iş adamlarının, entelektüellerin, bilim adamlarının ve bürokratların Afyonkarahisar a bakışı" konularının ele alındığı "3. Kent Kurulayı" ise 4-5 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilmişti. (Afyonhaber) www.memlekethaber.com / 16 Haziran 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR