İlk Binaya Entegre Solar Isı ve Enerji Çatı Sistemi Avusturalyada Kuruldu

Avusturalya`nın Sydney kentinde küçük bir villa dünyanın ilk binaya entegre solar ısı ve enerji sistemi ile donatıldı. Güneş enerji sektöründe bireysel yatırımlar için büyük bir ilerleme sayılan bu küçük villa çatısında ince film solar fotovoltaik enerji sistemi ile solar termal ısı sistemini aynı alanda barındırıyor.

 

Yerel Çelik üreticisi Bluescope tarafından hayata geçirilen projede ince film fotovoltaik sistem elektrik enerjisi üretirken alt katmandaki solar termal sistem ısıyı toplayarak evde kullanıyor.

 

Bina inşa edilirken kurulan entegre solar sistemin avantajlarına bakalım : düşük kurulum maliyeti, yüksek verimli enerji tüketimi sayesinde düşürülmüş elektrik faturası, enerji verimli bina olma özelliği, şebeke ücretlendirmesinde yüksek talep döneminden etkilenmeme.

 

Ticari hale gelen kombine güneş enerji sistemlerinin kısa sürede için standart fotovoltaik panellerle rekabet eder hale geleceğini öne süren Bluescope devam eden çalışmalarla kurulum maliyetlerini daha da düşüreceklerini belirtti.

www.limitsizenerji.com

19.06.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR