Güneş Panelinden Enerji Üretimi Gerçekleştirildi

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi Tutlucu mevkiinde özel girişimcilerin kurduğu güneş panelinden elektrik üretimi kuruldu. Kurucuları ŞIh Mehmet Köse ve Hasan Demirbaş, esnaflıktan gelerek ilk defa büyük bir elektrik üretim sahasını kurdular.

 

Sahada 2227 adet güneş paneli montajı gerçekleştirilmiş, saatte 500 kilobayt elektrik üretimini sağlıyor. Güneş enerjisinden elektrik üretimi, Türkiye’de şu an sorun yaşanan HES projelerine karşı doğayı yok etmeyen bir projedir. Elektrik üretimi için güneş enerjisi panelleri desteklenmelidir. Tedaş’la gerekli anlaşmalar sağlanmış, teknik bir iki konunun aşılmasını bekleniyor. Bu hafta içinde Tedaş’a bağlanacağı ve Gazianteplilere bu enerjinin ulaşımı sağlanmış olacak.

 

Gaziantep Milletvekillerinden Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı, Oğuzeli Tutluca`ya gelerek, güneş enerjisi panellerini ziyaret ettiler. Mazıcıoğlu “Bu tip girişimlerin hep arkasında ve destekçisi olacağız. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak, Gaziantepli girişimcilerin her zaman önlerini açacağız. Bizler sizler için buradayız, Gazi şehrimize hayırlı uğurlu olsun“ dileklerini sundular.

 

Firma sahipleri, Mehmet Köse ve Hasan Demirbaş “Gaziantep halkına böle bir üretimi yaptığımız için mutluyuz. Doğa bizim için çok önemli bir kaynaktır. Güneşin enerjiyse dönüşmesi, dereleri özgürleştirecektir.”

 

Biz de gazinatephaberler.com ailesi olarak, bu tip girişimlerin haberlerini yapmaktan onur duyacağız.

www.gaziantephaberler.com

08.07.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR