Temiz enerjiye yatırım hız kazandı

Dünya genelinde temiz enerjiye yatırım 2012 yılından bu yana en yüksek seviyeyi yakalayarak 66.2 milyar dolar düzeyine ulaştı.

 

Dünya genelinde bu yılın ikinci çeyreğinde temiz enerji yatırımları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 66.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

Clean Energy Pipeline CEO’su Douglas Lloyd, öngörüde bulunmak için biraz erken olsa da 2014 yılının ilk yarı verilerinin bir önceki yıl yapılan temiz enerji yatırımlarını gölgede bırakacağına dikkat çekerek, yatırımların her geçen yıl artmasının oldukça iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

 

RÜZGAR ENERJİSİ BAŞI ÇEKİYOR

Son çeyrekte yaşanan temiz enerji yatırımlarının artışındaki en büyük pay 18 milyar dolar tutarındaki kara rüzgar yatırımları oldu. Bu yatırımların başlıca örnekleri, Etiyopya’da bulunan 300 MW gücündeki Aysha Rüzgar Santrali ve Meksika’da bulunan 252 MW gücündeki Ventika Rüzgar Santrali projeleri. Ayrıca Hollanda’da bulunan 3.8 milyar dolarlık Gemini Açık deniz Rüzgar Santrali de bulunuyor.

 

AMERİKA KONUTLARI GÜNEŞTE ETKİLİ OLDU

Amerika’da hızla büyüyen konutlarda güneş paneli kurulumu da güneş enerjisinin gelişiminde önemli bir etken oldu.

 

DÜNYA BANKASI’NDAN TEMİZ ENERJİYE YATIRIM

Sektörün gelecekte daha da parlayacağına ilişkin bir işaret de Dünya Bankası’ndan geldi. Dünya Bankası Hindistan genelinde temiz enerji projelerine 775 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

 

2030’A KADAR 5.1 TRİLYON YATIRIM YAPILACAK

Bloomberg’de yer alan habere göre de, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarına 5.1 trilyon dolar tutarında yatırım yapılacak. Böylece 2030 yılına kadar dünya genelinde eklenecek olan 5.000 GW elektrik üretim kapasitesinin 4.000 GW’ı yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak.

http://enerjigunlugu.net

09 Temmuz 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR