Nefesler 7 Okula Elektrik Oldu

Zorlu Enerji Grubu tarafından hayata geçirilen www.hernefesbirenerji.com sitesinin 2 ayda 93 ülkeden 46 bin kişi tarafından ziyaret edildiği ve bu ziyaretçilerin nefesleri sayesinde  63 milyon watt’lık sanal enerji üretildiği açıklandı.

 

Açıklamada biriken bu sanal enerjiye denk olarak Zorlu Grubu tarafından 7 köy okulunun elektrik giderlerinin karşılanacağı belirtildi.

 

Biriken enerji ile ilk aşamada Gözeler İlköğretim Okulu (Tunceli), Çıkrıklı İlköğretim Okulu (Erzurum), 70. Yıl İlköğretim Okulu (Kars), Beşkaya İlköğretim Okulu (Erzincan), İkizdere Yerelma İlköğretim Okulu (Rize), Sarıoğlan Alamettin Kasabası Şehit Er Eyüp Yabangülü İlköğretim Okulu (Kayseri) ile İbn-i Sina İlköğretim Okulu (Tunceli)’nun bir yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacak. Projede, biriken nefeslere paralel olarak okul sayısı da artacak.

 

Projeye 93 ülkeden binlerce kişinin nefesleriyle destek vermesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi, ‘‘Kısa sürede sitede biriken nefeslerle 7 okulun bir yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacağız. Amacımız, daha çok sayıda köy okulunun bu projeye dahil olması. Bu nedenle de herkesi siteyi ziyaret edip nefesleriyle projeyi desteklemeye çağırıyoruz’’ diye konuştu.

 

Dünyanın nefesle, yani rüzgarla çalışan ilk web sitesi olan www.hernefesbirenerji.com’da sese duyarlı bir sistem kullanılıyor. Siteyi ziyaret edenler ana sayfada ilk olarak hareketsiz rüzgar türbinleri ile bulutlarla kaplı şehir ve köy okulu manzaraları görüyor. Ziyaretçiler bilgisayarlarının mikrofonuna üflemeye başladıklarında ise ekrandaki türbinler hızla dönmeye başlıyor ve sanal olarak elektrik üretiyor. Zorlu Enerji sitedeki elektrik sayacında biriktirilen sanal elektrik ile okulların bir yıllık elektrik giderlerini karşılıyor.

 

Her Nefes Bir Enerji projesine destek verenler, sitedeki sosyal medya buton`larına tıklayarak Facebook, Twitter ve Friendfeed üzerinden arkadaşlarını da bu projeye katılmaya davet edebiliyor.

www.yesilekonomi.com

01.07.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR