Gaziantep`teki Tabiat Parkının Elektrik İhtiyacı Güneş ile Sağlanıyor

Gaziantep`teki Dülük Tabiat Parkı`nın elektrik ihtiyacı güneş panelinde elde edilen enerjiyle karşılanıyor.

 

Şehitkamil Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle "Doğal Hayat, Doğal Enerji" projesini hayata geçirdi.

 

Çalışma kapsamında Dülük Tabiat Parkı`nın yüksek kesimindeki 300 metrekarelik alana 170 güneş paneli yerleştirildi. Yıllık 100 megavat elektrik üreten belediye, bununla da parkın enerji ihtiyacını sağlıyor.

 

Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılabilirliğini göstermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Üretilen enerjiyi modem sistemiyle takip ettiklerini dile getiren Fadıloğlu, "Güneş panelleri kurumumuza elektrik tasarrufu sağlıyor" dedi.

 

Tesisin kendini 10 yılda amorti ettiğini hatırlatan Fadıloğlu, bu sürenin gün panel sayısını artırarak azaltmayı planladıklarını kaydetti.

 

Örnek bir çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Fadıloğlu, "Bizden sonra Kilis ve Kahramanmaraş`ta benzer enerji santralleri kuruldu. Dolayısıyla projenin örnek olması bizleri sevindirdi" diye konuştu.

 

Fadıloğlu, ziyaretçilerin güneş panellerini rahat görebilmesi için alanın genişletildiğini ve aralara yürüyüş yolları yapıldığını sözlerine ekledi. Gaziantep (AA)

www.haberler.com

22 Temmuz 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR