Enerji temizlenince birlikte horon teperiz

Bakan Taner Yıldız ın AKŞAM a yaptığı Greenpeace ile horon teperim açıklaması yankı yarattı. Greenpeace Enerji temizlensin seve seve birlikte horon teperiz cevabı verdi.

 

GREENPEACE E zeytin dalı uzatarak, Onlarla horon teperim diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız a, çevreci örgütten yanıt geldi. Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker, horon tepmenin enerji politikalarını daha temiz yapmayacağını belirtirken, Greenpeace nin nükleer santrala natif projeler geliştirdiğini ve bu projeleri hayata geçirdiğini söyledi. Yıldız ın kendilerine gösterdiği hoşgörüye de dikkat çeken Diker, Ancak maalesef Sayın Bakan bize gösterdiği hoşgörüyü, hükümetin kirli enerji politikalarına karşı çıkan bölge insanına, bilim insanlarına ve meslek odalarına göstermiyor. Bunun en iyi örneği Mersin Akkuyu da yapılması planlanan nükleer santral projesi. Yıldız ın yaratıcı demeçler vermeye devam ettiğini aktaran Diker, Sayın Bakan ı horon teperken görmeyi çok isteriz. Umalım ki Sayın Yıldız gerçek ve temiz enerji politikaları oluşturduğunda puantiyeli kıyafetlerimizle hep birlikte horon tepelim. Bunu görmeyi çok isteriz dedi.

 

Nükleer santralın yanı başına güneş enerjili cami

DİKER, Greenpeace olarak Mersin de nükleer santralın kurulmasının planlandığı sahanın yanındaki Büyükeceli Beldesi nde bir temiz enerji projesi başlattıklarını belirterek, bu beldenin camisine güneş paneli kurulumu projesi yürüttüklerini söyledi. Diker, güneş enerjisi sisteminin açılışını bu pazar yapacaklarını kaydetti. Diker, Maliyeti Greenpeace tarafından karşılanan sistem 2,25 kW kurulu güç kapasitesinde ve caminin enerji ihtiyacını karşılayabilecek dedi.

 

Nükleer güvenli olsa PR a gerek olmaz

DİKER, Nükleer bu kadar temiz ve güvenliyse, Bakanlık neden 300 kişilik halkla ilişkiler timine ihtiyaç duyuyor? Sayın Yıldız, sanki reaktörler çocuğumuzu bahçesine gönderebileceğimiz bir tesismiş gibi anlatıyor dedi. www.aksam.com.tr / 12.11.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR