Nursaçan: `800 bin dolarlık elektrik üretildi`

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Organize Sanayi Bölgesine kurulan enerji sisteminin önemine değinerek, "5 aylık süre içerisinde de güneş enerjisi üretimine devam etmekteyiz. Bugüne kadar yaklaşık 800 bin dolarlık elektrik üretildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, göreve gelmelerinden bu yana yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak, "Organize Sanayi Bölgesi yeni bir yönetim seçilmiş durumda. 4 Mayıs 2015 tarihiyle Kayseri Organize Sanayi Bölgemizde 13. Olağan Genel Kuruşu yapıldı. Bu Olağan Genel Kurulda bizim yenilikçi yönetimde arkadaşlarımız seçilmiş durumdadır. Daha önceleri Kayseri Organize ve Sanayi Bölgemizde sandık sanayicimizin önüne gelmiyordu. 6 dönem Kayseri Organize Sanayi’deki sanayicilerimiz sandıktan mahrum kalmışlardı. 7. dönemde karşı tarafın karşısına aday çıkınca sandık gelmiş durumdadır.

 

Böyle olunca da bizim yenilikçi ekibimizle projeleri sanayici ekibimizle projeleri sanayicimiz tarafından kabul gördü. Biz de seçildiğimiz günden bu yana sanayicilerimizin kapılarını açtık. Organize Sanayimizle birlikte sanayicimizin irtibatını en üst seviyeye çıkarmaya çalıştık. Organize Sanayi Bölgesi 24 saat boyunca çalışan, yaşayan bir canlı konumundadır. Alt yapı ile ilgili, su borularımız daha önce kalitesiz borudan verilmekteydi. Şimdi ise polietilen bir boruyla değişimi yapılmaktadır ve asfaltlama çalışmaları da süratli bir şekilde devam etmektedir.

 

Bunların yanında 2 ay gibi bir sürede Organize Sanayi Bölgesi mobese sistemine kavuşacaktır. Bu da sanayicimizin güvenlik ve emniyet için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

 

Organize Sanayi Bölgesine kurulan enerji santrali ile ilgili de bilgi veren Nursaçan, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde 7 megavatlık bir güneş enerjisi santrali mevcuttur. 5 aylık süre içerisinde de güneş enerjisi üretimine devam etmekteyiz. Bu işin ciddi anlamda bir prosedürü var. Bu prosedür azaltıldığı taktirde inanıyorum ki güneş enerjisinde elektrik üretimi konusu ülkemizde büyük rağbet görecek ve cari açığın azalmasında etkili olacaktır. Türkiye en büyük cari açığı enerji konusunda vermektedir. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde yapmayı ve 2016 yılında faaliyete geçirmeyi düşündüğümüz 14 megavatlık yeni güneş enerji santraliyle birlikte 20 megavatlık bir elektrik üretimine sahip olacağız. Bunun da ülke ekonomisine çok şeyler kazandıracağını düşünüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 800 bin dolarlık elektrik üretildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

www.iha.com.tr

10.09.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR