Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Sarıkaya, REC’in Kuruluş Yıldönümü Kutlamasına iştirak etti.

 

Orta ve Doğu Avrupa Bölgesel Çevre Merkezi (REC), 20. yılını 18 Haziran 2010 tarihinde düzenlenen merasimle kutladı.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri SARIKAYA’nın yanı sıra Macaristan Dış İşleri Müsteşarı Gergely PROHLE, REC Yönetim Kurulu Başkanı Jaakko HENTTONEN ile İtalya Çevre, Arazi ve Deniz Bakanlığı Müsteşarı Corrado CLINI’nin de iştirak ettiği kutlama merasiminin açılışını Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanı Sandor FAZEKAS yaptı.

 

Avrupa Komisyonu’nun Çevreden Sorumlu Vekili Janez POTOCNIK de REC’e kişisel bir video mesajı gönderdi.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri SARIKAYA, merasimdeki konuşmasında Türkiye’nin 6 yıl önce REC Şartı’na imza atmasını müteakip AB uyum sürecini kolaylaştırmak ve çevresel konularda ortak çalışmalar yürütmek üzere bir REC Ofisi’nin kurulduğunu hatırlattı. AB müzakerelerinde açılan Çevre Faslı’nın çevresel yatırımlar, teknolojik gelişme, istihdam ve sağlık alanlarında büyük fırsatlar yaratacağını ifade eden Müsteşar SARIKAYA, REC’in bu süreçte oldukça önemli bir rol oynayacağına inandığını söyledi.

 

Genel merkezi Macaristan Szentendre’de bulunan REC’in, 10’u Avrupa Birliği üyesi olmak üzere, 17 ülkede ofisi bulunuyor. Bugün itibariyle, İsveç ve Birleşik Krallık’ın da taraf ülke olarak REC’e katılmasıyla, taraf ülke sayısı 32’ye ulaşmış oldu.

 

Etkinliğin kapanış seremonisinde taraflar, 20. kuruluş yılı dolayısıyla REC Deklarasyonu’nu kabul etti. www.cevreorman.gov.tr / 30 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR