81 İlde 365 Sulama Birliği`nin Elektriği Güneşten Bedava Olabilir

 

Tarım Sektörü`nün değerli yöneticileri,

Değerli önder çiftçiler,

Değerli yatırımcılar,

 

Tam üç ay sonra 30 Ekim - 2 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit`te 2. RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı`nı düzenliyoruz. Katılımcı firmaların büyük bir çoğunluğu Güneşten Bedava Elektrik Üretme konusunda en son teknolojileri, en son cihazları, ekipmanları sergilemek için fuarda olacak. Bazı firmalar çok iddialı, önemli sorunlara güzel çözümler sunabileceklerinden bahsediyorlar.

 

Mesela katılımcılarımızdan bazıları sadece Antalya değil, Muğla, Burdur, Isparta, Mersin, Adana`daki Sulama Birlikleri`nden talep aldığını söyledi. Sulama Birlikleri faaliyet gösterdikleri bölgenin sulama sistemi için elektriği bedavaya getirme derdinde. Güneşten elektrik elde ederek, sulamaya harcanan elektriğin parasını sıfıra indirme derdinde.

 

Bir başka katılımcımız da bunun çok normal olduğunu söylüyor ve diyor ki: "Birçok köyün muhtarının en büyük derdi, köyün ihtiyar heyeti ile birlikte kapı kapı dolaşıp sulama parasını toplamak.” Öyle büyük bir dert ki... Hele muhtarın bir de rakibi varsa... Of ki ne of! Bu yüzden, her muhtarın rüyasıdır, sulama parasını kapı kapı toplamaktansa güneşten elektriği bedavaya getirmek.

 

Bu konuda daha önceki yıllarda Konya Bölgesi`nde 8 sulama birliğine solar pompa kuran ve sulamanın elektriğini bedavaya getiren bir başka katılımcımız da ilk projelerini yapana kadar kendileriyle çok dalga geçen olduğunu, hatta "Güneşe kablo mu çekçeniz gari! Yok daa neler! Bizi böyle mi dolanrıceniz?” diye tepki aldıklarını bile keyifle anlatıyor. Ama projeler hayata geçince yavaş yavaş Anadolu`nun birçok bölgesinde güneşten bedava elektrik ile sulama sistemlerinin çalıştırılabileceğini duyanlar artıyor.

 

İşte bu vesile ile biz de 30 Ekim - 2 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit`te düzenlediğimiz RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı`na 81 ilin Tarım İl Müdürlükleri`ni, 81 İlin Tarım Kredi Kooperatifleri`ni, 81 ilin Sulama Birlikleri`ni, 21 bölgesel EDAŞ yetkililerini, 19 bölgenin DSİ yetkililerini ve önder çiftçileri davet ediyoruz. Gelin, güneşten bedava elektrikle çalışan sulama sistemlerini, sera sistemlerini kuran firmalarla yakından tanışın. Projelerinize teklif isteyin!

 

Gelin hep birlikte canımızı, cebimizi, bütçemizi sıkan, zaman zaman da koltuğumuzdan eden bir dertten kurtulmanın çaresine bakalım. Gelin, bedava elektriği güneşten elde etmenin çözümlerini bulalım. Memlekete hayırlı bir iş yapmış olalım.

 

30 Ekim - 2 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit`te düzenlediğimiz 2. RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı`nda sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Mehmet DÜKKANCI, Genel Müdür

Agoras Fuarcılık Hizmetleri

rensef@agoras.com.tr / www.agoras.com.tr

03.08.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR