Batı Atıksu Arıtma Tesisi`nde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Batı Atıksu Arıtma Tesisi`nde atıl vaziyetteki 4 bin metrekare alana yaklaşık 600 kolektör monte edildiğini ve güneş kolektörü sistemi oluşturulduğunu belirterek, tesiste aylık 23 bin kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi`nden yapılan yazılı açıklamaya göre Altepe, Batı Atıksu Arıtma Tesisi`nde kurulan enerji üretim alanında incelemelerde bulundu.

 

"Yeşil Enerji Yeşil Bursa" hedefiyle hareket ettiklerini belirten Altepe, yerel yönetim olarak her alanda çalıştıklarını, özellikle çağın stratejik konusu olan yenilenebilir enerji hakkında da projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı. Ücretsiz ve yenilenebilir enerji olarak güneş enerjisinden daha fazla istifade etmek amacıyla uygun olan atıl alanlara güneş kolektörleri yerleştirdiklerinin altını çizen Altepe, 4 bin metrekare alanda elektrik üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Altepe, güneş enerjisinden elektrik üretimi denemelerinin titizlikle devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 

"Batı Atıksu Arıtma Tesisi`nde atıl vaziyetteki 4 bin metrekare alana yaklaşık 600 kolektör monte edildi ve güneş kolektörü sistemi oluşturuldu. Tesiste aylık 23 bin kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşiyor. Tesisimiz kendini yaklaşık 6,5 yıl içinde amorti etmiş olacak ve 6,5 yıl sonra da bedelini kazandığı enerjiyle ödemiş olacak. Yenilenebilir enerji ve bu konudaki gelişmeleri takip ediyor, yatırımlarımızı yapıyoruz." Bursa (AA)

www.haberler.com

04.08.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR