Yıldız: Tüccarın kendi elektriğini üretmesi işimizi kolaylaştırır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ATO`nun güneş tarlaları kurulmasına yönelik talebine sıcak baktıklarını ve bunun işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

 

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul eden Yıldız, ATO`nun güneş tarlaları kurulmasına yönelik talebini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bunlar 1 megavatın altında lisansa tabi olmayan işletmeler olacağı için sıcak bakıyoruz. Bütün tüccarlarımızın tükettiği elektriği üretmesinin önünde herhangi bir mani yok. Bu bizim ve yatırımcılarımızın işini kolaylaştırır" dedi.

 

Bakan Yıldız, inşaat başlangıcında elektrik ve doğalgaz bağlantılarına yönelik plan ve programın hazırlanmasını da istedi.

 

ÇİFT CEPHENİN İNŞAAT EMSALİNE KATILMAMASI YERİNDE BİR TALEP

 

ATO`nun çift cephenin inşaat emsaline katılmasının yanlış olduğunu ve bunun enerji maliyetlerine katılmaması gerektiği yönündeki önerisini de doğru bulduğunu belirten Yıldız, "Birer metrelik cephenin çift cephe yapılmasıyla alakalı inşaat alanına dahil edilip edilmemesi konusunu konuşuyoruz. ATO`nun talebi buna dahil edilmemesi şeklinde. Bu yerinde bir talep. Bunu gerek Hazine ile gerek Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile konuşacağım" dedi.

http://enerjigunlugu.net

22 Eylül 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR