Hüsnü Özyeğin: Başarı için Çin`e yerleşmeliyiz

Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türk KOBİ`lerinin Çin`de büyük işler yapabileceğini söyledi. Özyeğin, "Mesela 10 tane döner dükkanı ciddi bir potansiyel" dedi.

 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından dün düzenlenen "Çin`i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak" başlıklı toplantıda konuşan Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin, bu ülkedeki fırsatlarını anlattı.

 

Özyeğin, Türk KOBİ`lerini Çin`de birçok iş fırsatının beklediğini belirterek, "Mesele sadece fuarlara gidip mal almak değil. Yaptıkları işin orada yapılıp yapılamayacağını görmeleri önemli. Mesela bir KOBİ Pekin`e 10 tane dönerci dükkanı açsa bu alanda büyük potansiyel olduğuna inanıyorum" dedi.

 

Enerjiye yatırım olabilir

Türkiye`nin yenilenebilir enerji alanında Çin`le işbirliğine yönelmesinin gelecekte büyük getiriler sağlayacağını da dile getiren Özyeğin şunları söyledi: "Türkiye`de bir güneş enerjisi panel fabrikası ve rüzgar enerjisi santralleri kurulsa, bunların dışarıya da ihracı çok faydalı olacaktır."

 

Türkiye`nin Çin`le ilgili bakışını inovatif çözümlerle geleceğe taşıması gerektiğini aktaran Özyeğin "Türkiye`de olmayan üretim teknolojileri Türkiye`ye getirilip buradan 3. ülkelere ihraç edilirse ticaretimizdeki ithalat-ihracat dengesi sağlanabilir" diye konuştu.

 

YENİ PARA BİRİMİ İLE TİCARET OLMALI

Bank of China İstanbul Ofisi Baş Temsilci Yardımcısı Cai Wanhang, pek çok Çin şirketinin Türkiye`ye gözünü diktiğini belirterek şunu önerdi: "Biz Türkiye`de ciddi fırsatlar görüyoruz. Ancak kârlı işler yapmak için iki ülke ticaretinde yeni bir para birimi düşünülebilir."

http://ekonomi.bugun.com.tr

02.04.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR