Google 145 milyon dolar yatırımla eski petrol sahasını solar tesise dönüştürüyor

Google 17. yenilenebilir enerji projesiyle önceden petrol ve doğal gaz alanı olan bölgeyi 82 MW’lık bir güneş enerjisi santraline çeviriyor. 145 milyon dolar değerindeki santral SunEdison tarafından kurulacak.

 

Eylül ayının başlarında duyurulan bu anlaşmayla birlikte Google’ın üç kıtaya yayılan ve 2.5 GW üzerinde üretim yapan temiz enerji yatırımları 1,5 milyar doları aşmış oluyor.

 

Google’ın Kaliforniya’daki son güneş enerjisi santrali “Regulus” 248.000’den fazla mono kristal yapılı PV panelinin 298.263 hektarlık araziye yayılmasıyla SunEdison’un Kuzey Amerika’daki en büyük projesi olacak.

 

Google’ın Yenilenebilir Enerji Sorumlusu Nick Coons, Google blogunda şöyle yazdı: “Buradaki fosil rezervler yıllar içinde tükendiği için 30 olan petrol kuyusu sayısı 5’e düştü. Uzun süredir bu halde olan araziyi güzelleştirmeye hazırız. Proje tamamlandığında 10 bin evin ihtiyacıı karşılayacak miktarda enerji üretecek. Temiz enerji geleceği yaratmak için daha iyi, yeni ve büyük projeler aramayı devam ediyoruz.”

 

Forbes’ta belirtildiği üzere Google, çeşitli uzun vadeli anlaşmalarıyla geçtiğimiz yıl toplam enerji ihtiyacının yüzde 23’ü olan yaklaşık 870 bin MW/s’lik enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan sağladı. Bu anlaşmaların yanında Google şebekeden aldığı ve kendi ürettiği temiz enerjiyle birlikte elektriğinin yaklaşık yüzde 35’ini temiz enerji kaynaklarından sağlıyor.

 

Google Nisan ayında da Iowa’daki veri merkezinin enerji ihtiyacını karşılamak için 407 MW’lık büyük bir rüzgâr enerjisi anlaşması ayrıca ABD’de gelişmekte olan yerleşim alanlarına solar sistem kiralamak üzere güneş enerjisi devi SunPower’la kurduğu ortaklığı duyurmuştu. Merve Yılmaz

http://bilgicagi.com / dünyadan haberler

25.09.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR