SİVAS`TA KÖYLERİN ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞ ENERJİSİ KARŞILAYACAK

Sivas`ta merkeze bağlı Güney Köyü`ndeki güneş enerjili elektrik üretim tesisi hizmete açıldı. Köylerde bu tür tesislerin yaygınlaştırılması planlanıyor.

 

2013 yılı Sosyal Destek Programı kapsamında Sivas İl Özel İdare Müdürlüğü`nce Güney Köyü`nde güneş panellerinden elektrik enerjisi üreten tesisin açılışı yapıldı. Törene, Sivas Valisi Alim Barut`un yanı sıra bazı il protokol üyeleri ile birlikte köy halkı katıldı. SODES kapsamında yapılan tesisin 21 kw gücünde elektrik ürettiği ve yaklaşık 2 bin nüfuslu köyün yüzde 50`lik elektrik ihtiyacını karşıladığı öğrenildi. Vali Barut tesisin aylık 3 bin ile 3 bin 500 liralık elektrik ürettiğini belirterek Sivas`ın çeşitli köylerinde benzer 6 tesis bulunduğunu ve bu tesisleri yaygınlaştırmayı düşündüklerini söyledi. Toplam 1237 köye sahip olan Sivas`ta projenin nüfus dlarak büyük olan köylere uygulanmaya devam edeceği öğrenildi.

 

5 KÖYDE SPOR VE OYUN PARKI AÇILDI

Ayrıca SODES kapsamında "Sağlıklı Yaşam İyi Gelecek" projesi çerçevesinde merkeze bağlı Çongar, Ovacık, Güney, Alahacı ve Ayli köylerine oyun parkı ile spor alanları yapıldı. Park ve spor alanları Çongar Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenen toplu açılış töreni ile hizmete açıldı. Açılışta konuşan Vali Barut, devletin köylüsüne hizmet etmek için var olduğunu belirterek bu hizmetin vatandaşa sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış kurdelesenin kesilmesinin ardından ilkokul öğrencileri okul bahçesindeki parka koşarak buradaki atlı karınca, salıncak ve kaydırak da doyasıya eğlendi. (DHA)

01 Ekim 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR