Starck’dan Tükettiğinden Fazla Enerji Üreten Ev

Ünlü Fransız tasarımcı Philippe Starck’dan, bolca güneş ve rüzgar enerjisi üreten özel bir yeşil ev tasarımı geldi.

 

Süper yeşil ve çevreye saygılı ev konseptleri arasında, ünlü Fransız tasarımcı Philippe Starck’ın ürünü olan PATH (Prefabricated Accessible Technological Homes) modeli ön plana çıkıyor. Starck’ın Avrupalı bir prefabrik ahşap ev üreticisi olan Riko ile yaptığı ortak çalışma sonucunda bu proje ortaya çıkmış. PATH tipi ev, cam ve alüminyum kullanılan ve kendi tükettiği enerjiden fazlasını üretebilen yeni nesil bir binanın ilk prototipi.

 

Dört farklı tasarıma sahip olacak iki katlı bu evler, özellikle az enerji tüketecek şekilde tasarlanmış. Neredeyse tüm duvarlar ısı korumalı camdan üretilerek aydınlatma sorunu büyük ölçüde çözülmüş. Prefabrik yapısı, ısı yalıtımı, özel ekolojik dönüştürme sistemleri ve ahşap kaplaması ile bu evler 140-250 metrekare arasında değişecek. Starck, ilk olarak Paris’in dışında inşa edilecek prototip binayı kendisinin yaşayacağı yeni ev olarak tasarlamış.

 

PATH evleri çatı alanında fotovoltaik güneş panelleri ve yine kendi tasarımı olan özel “Revolutionair” rüzgar türbinleri bulunduruyor. Evin enerji sistemi, toplamda evde harcanan enerjinin %50 daha fazlası kadar elektrik üretebiliyor. Ayrıca Philippe Starck evde kullanılan özel bir mobilya serisi ve akıllı telefondan tüm evin idaresini mümkün kılan bir altyapı da geliştirmiş.

www.silikonvadisi.tv

27.10.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR