Kızılcahamam`da güneş ve rüzgardan enerji üretilmeli

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Kızılcahamam`da güneş ve rüzgardan enerji üretilmesi gerektiğini belirtti.

 

ATO`dan yapılan açıklamaya göre Bezci, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Belediye Başkanı Muhittin Güney ile makamında görüştü. Bezci, memleketi Kızılcahamam ile bağını koparmadığını ve orada yapılan tüm çalışmalara destek verdiğini kaydetti.

 

Türkiye `nin cari açığına neden olan enerji ithalatını azaltacak önlemler alınması gerektiğini ifade eden Bezci, Türkiye`nin yenilenebilir enerji kaynakları açısından çok şanslı olduğunu hatırlattı. Bezci, "Kızılcahamam`da güneş ve rüzgardan enerji üretilmeli. Bu kaynakların kullanımına yönelik çalışmalar mutlaka yapılmalı. Haymana ilçesinde güneş tarlaları adı verilen panel sistemiyle enerji üretiliyor. Temiz enerji üretimini devlet de teşvik ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kızılcahamam Kaymakamı Yıldız, Bezci`nin, Kızılcahamam`da annesi merhum Ayşe Bezci adına Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yaptırdığını anımsatarak, ilçede yüksekokul kurmak için Bezci`den destek istedi.

 

Kızılcahamam Belediye Başkanı Güney de Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kurmak üzere Ankara Üniversitesi ile görüşmeler yaptıklarını, adının "Salih Bezci" konulması için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinden karar çıktığını bildirdi.

 

Güney, gelecek yıl Kızılcahamam`ın ilçe olmasının 100. yılını kutlayacaklarını da belirtti. ANKARA (AA)

11 Kasım 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR