ABD Ticaret Odası İstanbul’da ofis açıyor

ABD Ticaret Odası Bölge’de merkez görevi üstlenecek ofisini İstanbul’da açıyor.

 

Türkiye ve ABD arasındaki ticaret ve yatırım yeni bir ivme kazanacak. TOBB ve ABD Ticaret Odası işbirliği kapsamında açılması planlanan ABD Ticaret Odası Bölge Ofisi, 18 Kasım 2014 Salı günü saat 11.00’de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD Ticaret Odası’nın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant ve ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Chuck Hunter’ın katılacağı törenle hizmete girecek.

 

TOBB’un İstanbul Levent’teki binasında “U.S. Chamber of Commerce Regional Office - Istanbul” adıyla hizmet verecek olan ABD Ticaret Odası Bölge Ofisi, ABD’nin Türkiye’de yer alan en önemli 40 yatırımcısını bünyesinde bulunduran ve iki ülke arasında gelişen ticaret ve yatırım ilişkisine odaklı projeler yürüten ABD-Türkiye İş Konseyi’ne katkıda bulunarak, Türk ve ABD özel sektörlerinin karşılıklı geliştirilmesi için fırsatları araştıracak.

 

Bölge ofisinde, TOBB ve ABD Ticaret Odası’nın 2015 ortak çalışma stratejisi, ticaret heyetlerinin düzenlenmesi, politika analiz ve önerilerinin hazırlanması ve bölgesel ticaretin arttırılması konularında çalışmalar yapılacak.

 

Ofis açılış töreninde ayrıca, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ABD Ticaret Odası arasında 2012’de imzalanan işbirliği protokolü, kapsamı genişletilerek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ABD Ticaret Odası’nın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant tarafından yeniden imzalanacak.

http://enerjigunlugu.net

14 Kasım 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR