Yazar: Rüzgâr ve güneşte izin süreleri kısalacak

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yazar, rüzgar ve güneş enerjisine dayalı üretim yatırımlarındaki izin süreçlerinin kısalacağını ifade etti.

 

Yusuf Yazar, Ankara Congresium`da düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı`nda, güneş enerjisi alanındaki sorunların ele alındığı oturumda bir konuşma yaptı.

 

Yusuf Yazar, halihazırda güneşten elektrik üreten projeler bulunduğunu, her hafta devreye alınan ve onaylanan projelerin arttığını, lisanssız olsa da bu yatırımların Türkiye`nin enerjisinin çeşitlendirilmesi açısından önemli yatırımlar olduğunu ifade etti.

 

Geçen yıl alınan 600 MW lisanslı başvurunun sonuçlandırılması sürecinde kendilerinin de hiç beklemediği gecikmelerin yaşandığını kaydeden Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar, ancak bu gecikmelerin herhangi bir kurumdan değil, daha önce belirlenmiş başvuru prosedürlerinin ince elenerek gözden geçirilmesinden kaynaklandığını söyledi. Yusuf Yazar, "Enerji gibi toplumun dünü, bugünü ve yarınını etkileyecek yatırımlar için çok sayıda izin alınması, geleceğe dair problemleri engellemeye yöneliktir" diye konuştu.

 

BAŞVURU SÜREÇLERİ ELDEN GEÇİRİLİYOR

Yusuf Yazar, güneş enerjisi yatırımlarını gerçekleştirirken gerekli izinlerin alınma sürecinin çok karmaşık ve uzun bulunduğunu hatırlattı. Rüzgar ve güneş yatırımlarındaki izin süreçlerinde gecikmeler yaşanmaması için başvuru süreçlerinin titizlikle elden geçirildiğini aktaran Yazar "Sonuçları güzel olacaktır inancındayım" dedi.

http://enerjigunlugu.net

25 Kasım 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR