Elektriği olmayan Afrika’ya güneş enerjili beyaz eşya!

Defy’ın merkezinin de bulunduğu Ezakheni ve Durban kentinde sohbet ettiğimiz Mustafa V. Koç, “Defy’la Türkiye`den Afrika`ya yapılan en büyük sanayi yatırımını gerçekleştirdik” dedi.

 

Koç Topluluğu Güney Afrika`da Defy tesisleriyle 3 bin Afrikalı’ya istihdam sağlıyor. Ezakheni`deki fabrikada çalışanların tamamı ise Zulu kabilesinin mensubu…

 

ELEKTRİĞE ULAŞIM YÜZDE 47

Diğer bir deyişle “Siyah ellerden çıkan beyaz eşyalar” Afrika’nın 39 ülkesine satılıyor… Pazar payı ise yüzde 40. Arçelik`in Defy`yi alması sonrası Güney Afrika`daki tüketiciler de yeni ürünlerle tanışmış. Arçelik A.Ş. Güney Afrika Ülke Müdürü ve Defy Genel Müdürü Hakan Kozan’ın verdiği bilgilere göre güneş paneli üreticisi bir firma ile işbirliğine gitmişler. Panel buzdolabına entegre edilmiş. Bu sayede elektriğin hiç olmadığı Afrika’nın ücra köşelerine bile buzdolabı satmaya başlamışlar. Normal bir buzdolabının iki katı fiyata satılan ürün Afrikalılar için büyük önem taşıyor. Çünkü Güney Afrika’da elektriğe ulaşım oranı coğrafi nedenler ve maliyet nedeniyle sadece yüzde 47.

 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ev sahipliğindeki sohbetimizde Holding’in yeni pazarlara açılım stratejisi de konuşuldu.

www.aksam.com.tr / ekonomi

25.11.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR