GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALINA 3 MİLYON TL DESTEK

Maliye Bakanlığı’nın Malatya İnönü Üniversitesi Güneş Enerjisi Santrali’ne 3 Milyon TL katkıda bulunduğu bildirildi.

 

İnönü Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “5.3 MW kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüğü olan İnönü Üniversitesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi tamamlanmış ve enerji üretimine başlamış bulunuyor. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak ALTERNATİF ve çevreci enerji kaynaklarından yararlanmanın önemine inanan İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezinin yıllık enerji ihtiyacının 1/3’ünü karşılama gücüne sahip olan bu projeyi, kendi çabalarıyla ve banka kredisi kullanarak hayata geçirmiştir.

 

Güneş Enerjisi Santrali Projesi hakkında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’a da bilgi verilmiş ve devletin bu projeye katkı sağlaması talep edilmiştir. İnönü Üniversitesinin bu talebi, Maliye Bakanlığınca uygun görülmüş ve 3 milyon TL tahsis edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Güneş Enerjisi Santrali Projemiz ile ilgili talebimizin gerçekleşmesi sürecindeki değerli katkıları nedeniyle Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sayın Naci Ağbal, Malatya Milletvekillerimiz Sayın Ömer Faruk Öz ve Sayın M. Mücahit fındıklı’ya İnönü Üniversitesi olarak teşekkür ediyor, memnuniyetimizi ve şükran duygularımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi. (İHA)

www.milliyet.com.tr

02 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR