Almanya’da güneş elektriği depolama sistemleri yaygınlaşıyor

BSW-Solar ülkede depolama birimine sahip güneş elektriği sistemi sayısının 15 bini geçtiğini açıkladı.

 

Almanya’da güneş elektriği depolama sistemlerinin yaygınlaşmakta olduğu bildirildi.

 

Alman Güneş Enerjisi Sanayisi Birliği (BSW-Solar) tarafından yapılan bir açıklamada Almanya’da bu sistemleri kullanan konutların sayısının 15 bini geçtiği bildirildi.

 

Açıklamada güneş elektriği depolama teknolojisindeki ilerlemenin ve artan talebin de bu sistemlerinin fiyatlarının gerilemesini sağladığı kaydedildi.

 

Kuruluşun tespitlerine göre Almanya’da 2014’ün ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında satılan bu sistemlerin fiyatları yüzde 25 oranında geriledi.

 

BSW-Solar tespitlerine göre Alman Kalkınma Bankası KfW tarafından bu sistemlerin yaygınlaşması için sağlanan kredilerin de geçen yıl yüzde 32 oranında arttığına dikkat çekildi.

 

KfW 2013 yılı mayıs ayında başlayan uygulama ile güneş elektriği sistemlerine elektrik depolama birimleri entegre edilmesi için düşük faizli kredi sağlıyor.

 

Banka bu yatırımların tamamı için, yüzde 30 oranında geri ödemesiz olarak kredi sağlayabiliyor. Bu krediden yararlanmak isteyen sistemlerin 31.12.2012 tarihinden sonra devreye girmesi, belirli kalite standartalarını karşılaması ve sistemler ile güneş enerjisiden üretimin pik yaptığı öğle saatlerinde depolama yapılması ve bu elektriğin akşam saatlerinde kullanılması gibi şartları bulunuyor.

www.yesilekonomi.com

07.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR