Sürdürülebilir turizm ve yenilenebilir enerji için 60 milyon € kredi

TSKB, AFD’den temin ettiği ‘Sürdürülebilir Turizm ve İnovatif Yenilenebilir Enerji Kredisi’nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), sürdürülebilir turizm ve inovatif yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanılmak üzere Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) temin ettiği kredinin tanıtım toplantısını İstanbul Mövenpick Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıda, kredinin turizm sektörü girişimcilerine sağlayacağı faydalar ve sürdürülebilir turizm farklı perspektiflerle ele alındı.

 

TSKB, Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) temin ettiği 60 milyon Euro tutarındaki sürdürülebilir turizm ve inovatif yenilenebilir enerji yatırımları kredisinin tanıtım toplantısını 13 Mart 2015 Cuma günü İstanbul Mövenpick Otel’de gerçekleştirdi.

 

TSKB, ülkemizdeki sürdürülebilir turizm yatırımlarını desteklemeyi ve sektör paydaşlarının konuya ilişkin farkındalıklarını artırmayı hedeflediği toplantıda sürdürülebilir turizm sertifikaları konusunda uzman danışmanlarla yatırımcıları bir araya getirdi. Toplantıda, sürdürülebilir turizm konusu farklı bakış açılarıyla ele alınırken bu kapsamdaki uygulamalar sonucunda sağlanan performans artışlarına ilişkin bilgi ve tecrübe paylaşımları da gerçekleştirildi.

 

Toplantıya açılış konuşmasını yapan TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök’ün yanı sıra AFD Türkiye Müdürü Bertrand Willocquet ve Türkiye Müdür Yardımcısı Laetitia Dufay, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tosun, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen, Venesco Enerji ve Yeşil Bina Danışmanlığı Genel Müdürü Arif Künar, Accor Oteller Grubu Pazarlama Müdürü Simge Güzel, Turizm Yatırımları Danışmanı & Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Nilsun Tümer, potansiyel yatırımcılar ve sektör uzmanları katıldı.

 

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ KURULUŞLARA CİDDİ SORUMLULUK YÜKLÜYOR”

 

Tanıtım toplantısı kapsamında AFD’den sağlanan kredi hakkında bilgi veren TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök, “Sürdürülebilir turizm yatırımları ve yenilenebilir enerji alanındaki yenilikçi projeleri desteklemek amacıyla Fransız Kalkınma Ajansı’ndan temin ettiğimiz kredinin ülkemizin kalkınması açısından öneminin büyük olduğunu düşünüyoruz. İklim değişikliği gerçeği turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlara ciddi sorumluluklar yüklüyor. Turizmin sürdürülebilir olması için bu alanda yapılacak yatırımlarda çevresel, sosyal ve ekonomik boyutların maksimum düzeyde gözetilmesi gerekiyor. Diğer yandan, çevreyle dost yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ülkemizin mevcut kurulu gücünü artıracak yenilikçi projelere duyulan ihtiyaç giderek artıyor. AFD’den temin ettiğimiz bu krediyle sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımlara ilave finansman desteği sağlayacak olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.

www.turizmguncel.com

14 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR