Dağ köylerine "güneş enerjisi" sistemi

İZSU, 140 dağ köyüne güneş enerjili sistem kurdu

 

İZSU`nun 140 dağ köyüne güneş enerjili sistem kurduğu bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nden yapılan açıklamaya göre, güneş enerjili otomatik klorlama sistemi yaygınlaştırıldı, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlara dahil edilen 9 ilçedeki 140 dağ köyüne daha aynı sistem uygulandı.

 

Güneş enerjili otomatik klorlama sistemi kurulan köy sayısı da 63`ten 203`e yükseldi.

Özellikle dağ köylerindeki su depolarına enerji hattı çekmek yerine kendi elektrik enerjisini üreten İZSU`nun hem temiz enerji ile köylere su dağıttığı ve büyük ölçüde tasarruf sağladığı kaydedildi.

Sistem sayesinde daha önce personel tarafından klor tableti atılarak köylere sağlıklı suyun temin edildiği, şimdi ise işlemin otomatik yapıldığı belirtildi.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına büyük önem verdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şu bilgileri verdi:

 

"Dağ köylerimize ait su depolarının yakınlarında elektrik enerji hatlarının bulunmaması nedeniyle elektrik getirmek hem teknik olarak zor hem de yüksek maliyet gerektiriyor. Bu bölgelere güneş enerjisi sistemi ile çalışan otomatik sıvı klor dozlama sistemi kurarak hem ekonomik olarak kara geçiyoruz hem de içme suyunda gerekli kaliteyi yakalıyoruz. Sistemler İZSU Laboratuvar Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan teknik ekipler tarafından kurulmakta olup çalışmalarımız merkez ve çevre ilçe köylerinde aralıksız devam ediyor." (AA)

20 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR