Dünyada içme suyu kaynakları tükeniyor!

Atlas Dergisi & Wilo Türkiye iş birliğiyle İstanbul`un tek içme suyu kaynağı Durusu (Terkos) Gölü çevresinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşü ile dünyada tükenmekte olan su kaynaklarına dikkat çekildi.

 

Dünya Su Günü’nü kutlamak amacıyla Atlas Dergisi & Wilo Türkiye işbirliğiyle “Su için Yürüyoruz” mottosuyla İstanbul`un tek içme suyu kaynağı Durusu (Terkos) Gölü çevresinde 19 Mart Pazar günü doğa yürüyüşü yapıldı.

 

AFRİKA İLE EMPATİ KURULDU

Çok sayıda doğa tutkununun katıldığı etkinliğin en dikkat çekici yanı ise Afrika`da insanların içme suyuna erişmek için her gün yürüdükleri 6 kilometre yola eş mesafenin yürünmesi oldu.

 

Yürüyüş sırasında bu noktaya dikkat çeken Wilo Türkiye Pazarlama Müdürü Melis Öner, Afrika’da temiz su kaynaklarına ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda kalan çocukların yaşam koşullarına da dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

 

Suya sahip çıkmaya odaklanan projelere önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini ifade eden Öner, “Wilo markası 145 yıldır pompa teknolojisine dünya çapında öncülük ediyor. İşimiz suyu en verimli şekilde taşımak olduğu için suyun değerini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle farklı etkinlikler ve projelerle temiz su kaynaklarının korunmasına ilişkin farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Dünya Su Günü’nü kutlamak için düzenlediğimiz  ‘Su için Yürüyoruz’ etkinliğine doğaseverlerin yoğun ilgi göstermesi bizi çok sevindirdi. Tüm katılımcılara ve bu anlamlı projede el ele verdiğimiz doğa tutkunu gezginlerin vazgeçilmezi olan Atlas Dergisi’ne teşekkür ederiz.” dedi.

 

SU YOKSULU BİR ÜLKEYİZ, İYİ KORUMALIYIZ

Atlas Dergisi fotoğrafçısı ve yürüyüşün öncülerinden Yıldırım Güngör ise, ülkemizin su kaynakları açısından zannedildiği gibi zengin olmadığına, tam tersine su fakiri bir ülke olduğumuza vurgu yaparak, İstanbul`un tek içme suyu kaynağı olan Terkos gölü çevresinde giderek yaklaşan yapılaşmaya dikkat çekti. Bu durumun gölü kaçınılmaz olarak kirleteceğini ve bu duruma izin verilmemesi gerektiğini, bu tür doğal kaynaklarımızı korumamız gerektiğini ifade etti.

 

Güngör ayrıca, etkinlik kapsamında ziyaret edilen Çatalca İnceğiz Köyü yakınlarında bulunan İnceğiz Mağarası’nın da aynı şekilde tahrip edildiğini ve çok iyi korunup değerlendirilmediğini kaydetti.

(Sabiha KÖTEK - İstanbul / Durusu)

www.enerjigunlugu.net

21.03.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR